iPhone 7 Plus – cum folosesti camera telephoto si functia zoom

iPhone 7 Plus are o camera telephoto care ne permite sa facem zoom optic de pana la 2x in timp ce inregistram poze cu terminalele noastre.

iPhone 7 Plus are o camera duala formata dintr-un senzor wide-angle si un senzor telephoto, compania Apple oferindu-ne pentru prima oara zoom optic de pana la 2x pentru a face poze. Trecerea de la o camera la alta a celor doua terminale se face extrem de simplu si usor prin simpla apasare a unui buton, obiectele din fata noastra fiind afisate mult mai aproape.

Trecerea de la zoom digital la zoom optic ar trebui sa aduca o serioasa imbunatatire a calitatii imaginile inregistrate pentru obiecte aflate la distanta mare de catre noi. In aceasta idee, veti putea afisa mult mai clar detalii care nu se afla in imediata apropiere a camerei iPhone 7 Plus, totul prin simpla apsare a unui buton din interfata aplicatiei Camera.

Compania Apple ne permite sa facem zoom de pana la 10x folosind camera iPhone 7 Plus, insa tot ceea ce depaseste 2x este zoom digital, iar calitatea imaginilor este serios afectata. Pentru a se asigura ca facem poze bune folosind zoom optic, Apple a gandit interfata aplicatiei Camera din iPhone 7 Plus intr-un asa mod incat zoom-ul optic sa fie prima noastra alegere.

iPhone 7 Plus – cum folosesti camera telephoto si faci zoom optic

iphone 7 plus camera telephoto zoom optic 1

In imaginea de mai sus puteti vedea ca in interfata aplicatiei Camera din iPhone 7 Plus exista acum un buton central care ne arata ce fel de zoom avem facut pentru camera. Daca acel buton afiseaza marcajul 1x, atunci nu avem zoom facut folosind camera si facem poza la caracteristici standard, asa cum se intampla in mod normal.

Daca in schimb apasati acel buton, veti face instant zoom de 2x, adica optic si imaginile afisate vor veni de la camera telephoto, nu de la cea wide-angle precum anterior. Diferenta in calitate exista, pentru a doua camera telephoto are caracteristici inferioare celei wide-angle, insa imaginea va fi mai buna pentru ca zoom-ul optic ofera imagini de calitate superioara celor facute folosind zoom digital.

iphone 7 plus camera telephoto zoom optic

Putem face zoom optic in acelasi mod inclusiv in timpul inregistrarii de clipuri video, insa functia Portret nu are asemenea optiuni disponibile pentru noi in timpul inregistrarii. Daca doriti sa faceti zoom mai mare, atunci puteti apasa indelung acel buton si-l puteti misca, insa calitatea imaginii va fi serios afectata.

Din punctul meu de vedere, acest zoom optic disponibil pentru iPhone 7 Plus este foarte util intr-o varietate de situatii si cred ca va veti folosi foarte mult de el. Trebuie sa mentionez si faptul ca iPhone 7 nu are asemenea functii, el avand implementata o camera standard, fara zoom optic.

4 COMENTARII