Apple intrece Samsung in satisfacerea clientilor cu PC-uri

Apple a intrecut din nou Samsung in ceea ce priveste satisfactia clientilor care cumpara PC-uri in SUA, pentru al treilea an consecutiv.

Compania Apple a reusit din nou sa iasa in fata celor de la Samsung in ceea ce priveste satisfactia clientilor care cumpara PC-uri in SUA. Conform unui studiu derulat anul trecut, Mac/iPad-urile celor de la Apple au strans 84 de puncte intr-un index al nivelului de satisfactie generat de catre PC-urile vandute de catre diversi producatori in SUA.

Cei de la Samsung au ocupat pozitia a doua in top, dupa Apple, cu doar 78 de puncte inregistrate, insa lucrurile s-au schimbat serios in doar un an de zile. Mai exact, acum cei de la Samsung au ajuns la doar 1 punct in spatele celor de la Apple in ceea ce priveste satisfactia consumatorilor care i-au cumparat laptop-urile in ultimul an de zile.

Punctajul maxim de 100 nu a fost atins vreodata de catre vreo companie, iar dintre cele 3500 de persoane care au participat la studiu, majoritatea au fost multumite de Mac/iPad-uri. Totusi, fiabilitatea PC-urilor Samsung a fost serios imbunatatita in ultimul an, altfel compania nu ar fi reusit sa ajunga atat de aproape de cei de la Apple.

La distanta foarte mica in spatele celor de la Samsung s-a pozitionat Amazon, care nu fabrica PC-uri, ci tablete, Acer ocupand pozitia a patra, cei de la ASUS si Dell urmandu-i, dar toate cele 3 companii au avut acelasi punctaj. Desi multa lume nu este de acord cu includerea tabletelor in categoria PC-urilor, ei bine iata ca americanii o fac si prezinta aceste studii pentru aceste tipuri de produse.

“Much like the smartphone category, the personal computer industry has become a race between Apple and Samsung for both market share and customer satisfaction. Apple and Samsung dominate market share in the tablet category, but the two companies take divergent views on the future of tablets. Apple continues to add laptop-like functionality to iPads, while Samsung sees tablets as additional devices for entertainment and browsing that complement—but not replace—laptops.”

apple satisfactie PC