Apple logheaza conversatiile iMessage, date despre contacte

Apple salveaza in serverele sale unele date privind conversatiile pe care le purtam prin intermediul platformei iMessage.

Desi se credea ca iMessage este un serviciu de mesagerie extrem de sigur, se pare ca in realitate compania Apple logheaza anumite date privind conversatiile pe care le facem. Mai exact, compania Apple logheaza anumite informatii privind conversatiile pe care le purtam in diverse conversatii prin intermediul platformei iMessage.

Conform unor informatii aparute astazi, in serverele Apple nu sunt salvate mesajele in sine, deci nimeni nu stie exact ce contin acestea. Compania Apple salveaza totusi informatii privind contactele cu care discutam, frecventa discutiilor, datele discutiilor si anumite informatii limitate privind locatiile din care purtam respectivele conversatii.

Se pare ca Apple logheaza fiecare verificare facuta de catre utilizatori pentru un numar de telefon, adresa de email sau contact catre care doresc sa trimita mesaje. De fiecare data cand introducem un numar de telefon pentru a vedea daca el are iMessage activ, serverele Apple inregistreaza aceste informatii si le pastreaza fara a fi sterse imediat.

Apple logheaza anumite date iMessage in serverele sale

Aceste date sunt completate si de adresa IP de pe care se face verificarea, iar cu un ordin judecatoresc autoritatile pot obtine aceste informatii de la compania Apple. Desi Apple prezinta serviciul iMessage ca fiind sigur si criptat de la utilizator la server, fara ca ea sa poata accesa informatiile, aceste date aditionale nu sunt mentionate de companie, ele putand fi predate autoritatilor.

Apple a recunoscut intr-un raspuns acordat unei publicatii ca respecta ordinele judecatoresti din diverse state si ofera aceste date atunci cand ii sunt cerute in acest mod. Chiar daca nu vorbim despre continutul conversatiilor care este predat autoritatilor, compania Apple trebuia sa mentioneze si faptul ca aceste date le pot fi cerute si le vor oferi.

Acestea fiind spuse, Apple nu stie ce vorbim, dar stie cand si cu cine vorbim, dar si de unde vorbim, in baza localizarii care poate fi facuta in baza unei adrese IP. In baza acestor informatii autoritatile pot localiza persoane si determina cu cine vorbesc ele in mod constant, informatiile d eacest gen fiind foarte importante.

iMessage salvare date apple