Apple investigheaza primul iPhone 7 explodat

Apple investigheaza cazul primului iPhone 7 Plus explodat pentru a afla care este cauza umflarii bateriei in timpul livrarii catre client.

Zilele trecute v-am vorbit despre un prim caz al unui iPhone 7 Plus care ar fi explodat in timp ce era livrat unui client din SUA, dar desigur ca nimic nu a confirmat teoria. Imaginile cutiei arse si a terminalului iPhone 7 Plus distrus au facut inconjurul internetului si au ajuns inclusiv in atentia companiei Apple, care a pornit o investigatie in acest sens.

Cei de la Apple au contactat persoana care a publicat imaginile de mai jos afirmand ca terminalul iPhone 7 Plus asa i-ar fi fost livrat, cutia avand o gaura serioasa in partea inferioara. Apple nu a comentat situatia, insa a se pare ca va inlocui terminalul barbatului fara a-i percepe vreun ban, asa cum este si normal in sitautiile de acest gen.

Uitandu-ne totusi la imagini, putem observa ca problema nu pare sa fie chiar atat de simpla, modul in care este distrusa cutia terminalului, dar si carcasa ridicand multe semne de intrebare. Carcasa terminalului este indoita intr-un mod atipic pentru o baterie explodata, insa ambajul are o gaura in partea inferioara, dar este in mod clar lovit.

Apple investigheaza primul iPhone 7 Plus explodat

iphone 7 plus explodat imagini

Din aceste imagini de inalta rezolutie, ambalajul iPhone 7 Plus pare sa fi fost lovit serios, iar daca un impact a avut loc, atunci bateria ar fi putut exploda in urma sa. Este clar ca in interiorul ambalajului exista urmele unei baterii care s-a fisurat, insa nu vorbim despre o distrugere substantiala a acestuia.

Din moment ce Apple inlocuieste terminalul iPhone 7 Plus al carui baterie a explodat, este clar ca vina nu ii apartine clientului, deci exista doua posibilitati : fie bateria a fost intr-adevar defecta si s-a fisurat de una singura, fie firma de curierat nu s-a purtat chiar atat de atent cu produsul pe care trebuia sa il livreze la client.

iphone 7 plus explodat imagini 1

Inainte sa tragem concluzia ca aici este vorba despre o baterie cu probleme, ar trebui sa asteptam sa vedem ce spune Apple, insa nimeni nu poate nega faptul ca aceasta s-a fisurat. Motivul fisurii ramane a fi elucidat, insa nu trebuie sa uitam nici ca ieri a aparut un alt caz al unei baterii umflate in iPhone 7 Plus, deci va fi interesant de vazut ce se va intampla in viitor.

Voi ce parere aveti ?

iphone 7 plus explodat imagini 4

iphone 7 plus explodat imagini 3

iphone 7 plus explodat imagini 2