Messenger Day – Facebook copiaza Snapchat Stories

Messenger Day este o noua functie a Facebook Messenger creata pentru a copia Snapchat Stories, ea fiind oferita doar in Polonia deocamdata.

Facebook isi continua tentativele de a copia Snapchat, astfel ca acum are in dezvoltare o noua aplicatie numita Messenger Day, aceasta continand functiile pe care le ofera functia Stories a competitoarei. Cei de la Facebook au lansat deocamdata noua functie in Polonia, ea permitandu-le utilizatorilor sa creeze povesti, stories care dispar dupa 24 de ore.

Vorbim despre posibilitatea de a publica poze si clipuri video cu filtre prin functia Messenger Day, acestea putand fi vazute de catre utilizatori timp de doar 24 de ore. Cam asa functioneaza si Snapchat Stories, sau functia cu acelasi nume disponibila in platforma Instagram, deci vorbim despre doar o noua tentativa de a copia o functie de succes a unui competitor.

Cei de la Facebook testeaza Messenger Day doar in aplicatia Facebook Messenger pentru ca nu doresc sa lanseze o aplicatie separata pentru aceasta functionalitate. Deocamdata doar cei din Polonia pot vedea noua functie disponibila, astfel ca nu o veti vedea in Romania sau alte regiuni de pe planeta, deci nu are rost sa o cautati acolo.

Messenger Day – Facebook copiaza Snapchat Stories

 

Conform celor care au testat functia, ea apare in partea superioara a aplicatiei Facebook messenger, deasupra listei de conversatii, intr-un mod similar cu cel in care apare Snapchat Stories in Snapchat. Creatiile utilizatorilor apar primele in liste, in timp ce povestile prietenilor alar dupa ele, exact precum se intampla la Snapchat.

In ceea ce priveste filtrele disponibile pentru Messenger Day, vorbim despre texte, emoticoane, imagni de mici dimensiuni si cam tot ceea ce vedeti in aceste imagini. Messenger Day nu are deocamdata lentile precum Snapchat, insa probabil va avea si aceasta functie intr-un viitor nu foarte indepartat.

Messenger Day facebook clona snapchat stories

Iata ce a declarat Facebook despre noua functie: “Stim ca oamenii folosesc Messenger zilnic pentru a impartasi momente din viata lor cu prietenii si familia. In Polonia derulam in test de mici dimensiuni pentru a oferi noi moduri in care oamenii impartasesc noutatile din viata lor in mod vizual. Nu avem altceva de anuntat acum.”

Nu se stie cand va fi lansata global aceasta functie Messenger Day, insa daca ea va avea succes in Polonia, atunci probabil nu vom avea mult de asteptat pana cand o vom putea incerca.