Galaxy S8 va avea un ecran 4K pentru VR

Galaxy S8 va avea un ecran 4K implementat de catre Samsung pentru a-i imbunatati compatibilitatea cu castile pentru realitate virtuala.

Zvonurile privind implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 continua sa apara, compania Samsung parand sa fie pregatita sa faca un salt foarte mare pentru linia de terminal. Desi urmeaza sa fie prezentat peste abia 4 luni, Galaxy S8 incepe sa devina din ce in ce mai interesant pentru foarte multa lume, specificatiile sale incepand sa fie dezvaluite.

Unul dintre zvonurile pe care il auzim din ce in ce mai des sugereaza faptul ca Galaxy S8 va avea un ecran 4K cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli. In momentul de fata Galaxy S7 are un ecran QHD cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, deci vorbim despre un upgrade major facut de catre cei de la Samsung pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 ar avea la baza si o dorinta a celor de la Samsung de a oferi suport mai bun pentru realitatea virtuala. Samsung promoveaza puternic ale sale casti de realitate virtuala, iar un Galaxy S8 cu ecran 4K ar oferi o experienta foarte interesanta de a o folosi, dar asta cu unele compromisuri.

Galaxy S8 va avea un ecran 4K

Utilizatorii care au folosit castile de realitate virtuala pe Galaxy S7 impreuna cu aplicatia Oculus VR, recomandata de Samsung, au descoperit ca bateria se descarca foarte repede. Un ecran 4K va consuma si mai multa energie, iar Galaxy S8 ar putea ramane si mai repede fara baterie, daca Samsung nu va gasi o metoda de armoniza lucrurile.

Sony Xperia Z5 Premium are deja un ecran 4K cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli, insa doar pozele si clipurile video erau afisate la aceasta rezolutie, restul fiind afisat la cea de 1920 x 1080 pixeli. Daca Samsung va implementa un ecran 4K in Galaxy S8, atunci rezolutia maxima va fi afisata indiferent de ceea ce fac utilizatorii, fara vreun compromis.

Separat de un ecran 4K, Galaxy S8 nu va avea un port audio de 3.5mm, precum iPhone 7, insa urmeaza sa incorporeze un port USB-C pentru incarcare si casti. Gorilla Glass 5 si procesoare quad/octa-core urmeaza sa fie deasemenea folosite, terminalul urmand a fi prezentat la sfarsitul lunii februarie in cadrul Mobile World Congress 2017 din Barcelona.

galaxy s8 ecran 4k