Google: Romania este tara cu cele mai multe cumparaturi de pe mobil

Conform Google, Romania este tara europeana in care se fac cele mai multe cumparaturi online de pe smartphone.

Un studiu realizat recent de catre compania Google dezvaluie faptul ca Romania este tara in care se fac cele mai multe cumparaturi folosind telefoanele mobile. Conform companiei americane, romanii cumpara mai multe produse online de pe smartphone decat orice alta tara europeana, iar asta in conditiile in care comertul online a aparut aici mai tarziu decat in alte piete.

Conform Google, 11% dintre romanii de minim 16 ani care folosesc internet mobil, au cumparat un laptop de pe smartphone, 9% cumparand haine de pe terminalele mobile. In cazul Marii Britanii procentul este de 8% pentru laptopuri si de 11% pentru haine sau incaltaminte, diferenta dintre cele doua tari fiind mica in ambele cazuri.

Cei de la Google au obtinut rezultatele prin realizarea a 400 de chestionare pentru vanzarile de laptopuri si articole de imbracaminte sau incaltaminte. La acest studiu au participat utilizatori de internet cu varsta de minim 16 ani care au cumparat respectivele produse, deci vorbim despre date culese direct de la cumparatori.

Google: Romania este tara cu cele mai multe cumparaturi de pe mobil

Numarul mare de achizitii online folosind un smartphone are la baza si o crestere substantiala a numarului de persoane care detin un smartphone. Conform celor d ela Google, 72% din populatia cu varsta de minim 16 ani foloseste internetul mobil de pe smartphone, deci vorbim despre o piata foarte mare pentru magazinele online.

“Ne comparăm cu ţări avansate precum Elveţia, Suedia, Germania sau Marea Britanie. În Marea Britanie, circa 64% din achiziţiile realizate online în primul trimestru au fost realizate din aplicaţii mobile, potrivit unui studiu recent. Vorbim de o ţară foarte avansată din perspectiva aceasta (în ceea ce priveşte zona de online şi comerţul electronic – n.red.). Din punctul acesta de vedere este clar că românii au un apetit foarte mare în ceea ce priveşte folosirea smartphone-ului.”

In final, cei de la Google estimeaza faptul ca anul acesta se vor vinde 4.2 milioane de smartphone-uri in Romania, deci exista si suficient loc pentru ca vanzarile online sa creasca.

google-romania-shopping-online-smartphone