Iata de ce sufera cei care se uita prea mult la telefon

Milioane de oameni de pe planeta sufera de o boala numita "text neck", ea avand la baza modul nepotrivit in care nefolosim telefoanele mobile zilnic.

Daca va folositi telefonul mobil prea mult si petreceti prea mult timp uitandu-va la ecranul sau, atunci exista posibilitatea sa suferiti unele probleme fizice. Mai exact, doctorii din Canada sustin ca exista o afectiune numita text neck, ea aparand la persoanele care se uita prea mult la telefoanele mobile in viata de zi cu zi.

Mai exact, aceasta afectiune apare daca o persoana sta prea mult timp cu capul indreptat in jos spre telefonul mobil, gatul acesteia avand o curbura neobisnuita pentru o persoana normala. Simpla miscare a capului pentru a ne uita constant in jos la telefoanele mobile aplica pe coloana vertebrala o presiune echivalenta cu o greutate de 30 de kilograme.

Conform doctorilor, aceasta afectiune poate genera dureri si o intarire cronica a tesuturilor din zona gatului, iar asta fara ca oamenii sa isi dea seama de problema.  Avand in vedere ca mai toata lumea se uita in mod constant la telefonul mobil, totul devine o obisnuinta, iar pozitia corpului se modifica intr-un mod complet neobisnuit.

Partea interesanta este ca doctorii din Canada ii atribuie inclusiv jocului Pokemon GO o parte din vina pentru aceasta afectiune care este prezenta la oameni de toate varstele. Oamenii care sufera de aceasta afectiune au dureri frecvente ale gatului, iar asta pentru ca nu se pot dezlipi de terminalele lor mobile pentru a scrie mesaje, a sta pe internet, sau a se juca.

“It can lead to pain and chronic tissue tightness. The biggest thing is that a lot of people don’t even notice it’s happening.  They get in that position and they’ll be in it all day long,  it becomes more of your norm. You’re not even realizing the changes that are happening.”

Acestea fiind spuse, aveti grija sa nu va folositi terminalele prea mult in fiecare zi, sau macar sa schimbati pozitia in care va uitati la ecran pentru a nu va distruge coloana in timp.

text-neck-afectiune-gat