Cumperi iPhone 7 ? Atunci esti concediat!

Angajatii chinezi care cumpara iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt concediati pe loc, conform unor noi regulamente ale companiilor locale.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, unele companii din China isi ameninta angajatii cu concedierea daca indraznesc sa-si cumpere iPhone 7 sau iPhone 7 PLus de la compania Apple. Angajatii mai multor companii din China au fost anuntati prin memorii interne in legatura cu aceasta noua politica impusa pentru a inhiba cumpararea de produse ale companiilor straine.

Schimbarea de politica a unor companii din China are la baza nationalismul, ea fiind impusa pentru a coincide cu cea de-a 85-a aniversare a invaziei nord-estului chinei de catre trupele japoneze. Conform unora dintre textele folosite in aceste politici interne, companiile le cer angajatilor sa boicoteze companiile straine si sa nu le cumpere produsele.

Cei care se impotrivesc si cumpara iPhone 7, sau iPhone 7 Plus se pot considera in mod direct concediati, conform regulamentelor interne ale companiilor. Cele doua noi produse ale companiei Apple sunt mentionate in mod clar in noile regulamente interne, astfel ca nu vorbim despre nimic altceva decat o tentativa de a afecta vanzarile Apple.

Cumperi iPhone 7 ? Atunci esti concediat!

iphone-7-plus-concediat

In imaginea de mai sus aveti unul dintre noile regulamente interne pe care companiile din China le impun fara rost impotriva angajatilor. Acestia sunt suparati din cauza regulilor si au inceput deja sa chestioneze politica angajatorilor, as ca e putin probabil ca noile reguli sa fie intr-adevar impuse de catre cei care le-au creat.

“18 septembrie este o zi istorica. Nu uitati umilinta nationala si haideti sa boicotam produsele straine. Daca incalcati aceasta regula, atunci veniti direct la birou pentru a va depune demisia. Daca le-am impune angajatilor statului aceleasi reguli, atunci vanzarile de telefoane produse local ar creste dramatic.”

Separat de aceste reguli, unele magazine din China chiar au refuzat sa vanda terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus in ultimele saptamani. Totul s-a intamplat in timp ce unele persoane au distrus terminale iPhone in plina strada pentru a arata lumii intregi cat de mult isi iubesc tara si ca sunt dispuse sa boicoteze produsele straine.

Situatia din China nu a afectat vanzarile de terminale iPhone 7 si iPhone 7 Plus in tara, iar chiar daca in alte regiuni se vor lua decizii similare, atunci e putin probabil ca vanzarile sa scada.

9 COMENTARII

  1. Ca sa creeze mai multa valva pe baza aparitiei noului Iphone. Ma gandesc ca logic ar fi fost ca angajatorii chinezi sa aiba aceeasi atitudine in ceea ce priveste orice telefon Apple, nu doar Iphone 7. In plus, Apple produce in China si normal ar fi fost sa se sustina cumpararea acestor produse.