macOS Sierra se va descarca automat pe Mac

Incepand cu macOS Sierra 10.12.1 beta 2 compania Apple a implementat o schimbare pe care multi probabil nu o vor aprecia chiar atat de mult precum isi doresc americanii. Mai exact, toate actualizarile pentru macOS Sierra vor fi descarcate automat in Mac-urile utilizatorilor pentru a fi instalate mai usor in momentul in care ei au timp.

Practic, utilizatorul nu mai este intrebat daca doreste sa descarce actualizarea, ea fiind descarcata automat, iar mai apoi probabil utilizatorul va fi bombardat cu alerte pentru instalare. Apple spune ca noul sistem nu va instala automat actualizarile pentru macOS in momentul in care ele vor fi disponibile, deci teoretic nu veti vedea actualizarile gata facute.

Mai mult decat atat, actualizarile pentru macOS vor fi descarcate numai pe acele Mac-uri care sunt compatibile cu acest sistem de operare si care au suficient de mult spatiu disponibil. Nu se stie care este limita minima de spatiu necesara pentru a permite descarcarea, insa daca Mac-ul ramane cu putin spatiu disponibil, macOS va sterge automat actualizarea.

Partea buna pentru acest sistem este ca el poate fi dezactivat manual de catre utilizatori prin meniul AppStore al aplicatiei Preferences disponibile in macOS. Acolov a trebui sa debifati optiunea Download newly available updates in the background. din dreptul celei pentru verificarea automata pentru detectarea de actualizari noi pentru macOS.

Apple is also being smart about the download. If your computer is low on space, macOS Sierra will not download. In addition, if it has downloaded and your computer starts to get low on space, the download will be automatically deleted.

macos-sierra-descarcare-automata