Prima Pagina USB-C USB-C omoara portul audio de 3.5mm

USB-C omoara portul audio de 3.5mm

Toti cei suparati de faptul ca Apple a eliminat portul audio de 3.5mm din iPhone 7, vor afla cu foarte mare dezamagire ca aceeasi schimbare este pregatita pentru Android. Unii dezvoltatori de smartphone-uri Android au renuntat deja la portul audio de 3.5mm in favoarea USB-C, iar altii o vor face in viitorul apropiat multumita unui nou standard.

Anuntat in cursul acestei zile, noul standard pentru USB-C creeaza posibilitatea ca toti producatorii de terminale Android sa permita transmiterea de sunet digital prina ceste porturi. Practic, acum pot fi dezvoltate adaptoare si casti care vor permite folosirea acestor porturi pentru a asculta orice fel de sunete sunt redate de catre smartphone-uri.

Cu ajutorul acestui nou standard, producatorii de smartphone-uri pot elimina portul audio de 3.5mm si folosi spatiul eliberat pentru alte componente, asa cum a facut Apple. iPhone 7 nu este primul smartphone care nu are port audio de 3.5mm integrat, insa este cel mai controversat si va fi urmat de catre altele cu o schimbare similara.

Foarte multi fani Android au ironizat aceasta schimbare facuta de catre Apple, insa Samsung intentioneaza sa faca exact acelasi lucru cu seria Galaxy S8 anul viitor. Dupa ce Samsung va renunta la portul audio de 3.5mm, foarte multi alti producatori Android vor face acelasi lucru pentru ca tot ceea ce fac Apple si Samsung este demn de urmat.

In 2 ani cam toate smartphone-urile noi lansate pe piata vor veni fara port audio de 3.5mm, iar asa el se indreapta spre o disparitie din vietile noastre.

usb-c-port-audio-3-5mm

 • bogdan

  :))))))))))) știam ca așa va fi

 • burn

  Foarte bine! Era nevoie de schimbarea asta!

 • csi

  Hmmm – un DAC si un amplif in plus (externe) + alimentare – nu vad avantajul in afara ca se castiga putin spatiu in carcasa . Si mai o sa se si utilizeze DAC-uri de doi bani, cum a facut Apple in adaptorul ala .

 • Srb Srb

  DAC se poate integra legej in mufa sau in la volum up/down.Ideea este ca producatorii de top pot baga DAC foarte bun.Cel putin am vazut cum se aud niste casti prin lightning profi,ai foarte multe optiuni datorita portului

 • Srb Srb

  logic…de la jack la usb-c/lightning, de la floppy la cd rom, de la cd rom la flash/digital dll.
  APPLE RULZ,pe cand altii sunt pasarici/fricosi si asteapta mai intai apple sa ia aceste decizii ca ei sa fie cei blamati si injurati mai intai si dupa ceva timp,dupa ce aceasta ura trece, ceilalti fac la fel

 • Srb Srb

  incearca Audeze Sine si o sa vezi ca nu ai decat de castigat..pur si simplu nu pierzi nimic !

 • csi

  Care este avantajul ? Un DAC bun se utilizeaza de obicei in toate telefoanele de top – nu este nevoie de un al doilea DAC doar pt casti , daca ai mufa audio + toate celelalte . Deci ? Doar ca sa avem o gaura mai putin in telefon ?

 • Daco

  Groaznic. Nu poti compara contactul ferm din Jack cu contactul superficial dintr-o mufa Lightning, USB-C sau microUSB. Mai ales in miscare.
  La toate telefoanele pe care le-am avut, dupa un timp am avut probleme la contacte. Cand le puneam la incarcat trebuia sa le mentin intr-o anumita pozitie ca sa incarce.
  Pai cum mai asculti muzica dupa un an de utilizare cand contactele incep sa se erodeze? Cum mai asculti muzica cu telefonul in buzunar? Cu intreruperi…
  Ma rog, eu am grabit degradarea contactelor pentru ca utilizam telefonul in timp ce era la incarcat iar miscarile mufei deteriora contactele.

 • Srb Srb

  daca telefonul are dac pt casti ala e..deci daca e slab ala e daca e bun ala e…daca ai dac in casti il pot face mult mai bun…doar incearca casti profi cu DAC integrat prin lightning,poti face ajustari modificari,ceea ce pana acuma nu aveai cum

 • Srb Srb

  cu timpul vor perfectiona pt ca utilizatorii se vor plange daca asa va fi

 • obiectiv sau nu

  Tinand cont ca nu folosesc casti la telefon mi-este total indiferent dar daca tot fac pasul dupa Apple macar sa ofere ceva in plus cum ar fi castile wireless “la pachet” . Putin probabil. Din partea Samsung prevad o promotie gen ca atunci cand au dat Gear Vr,daca il comanzi pana la nu stiu ce data.

 • Srb Srb

  da samsung probabil vor oferi gratis si casti wireless si Gear VR cat mai multe chestii gratis altfel nu vor vinde

 • alexabv

  Cam ce calitate poate avea un DAC inghesuit in mufa ?

 • Olimpiu

  Schimbare de dragul schimbarii?!!

 • alexabv

  Mai bine renuntau la lightning , ca e o mufa fragila si treceau pe jack pt ca are tot 4 pini. Nu mai era nevoie de cip in mufa si nici nu oxideaza la fel de usor.

 • alexabv

  Jack digital …

 • Mihai

  Nu e chiar așa, au renunțat unii înainte de i7, poate pe zvonuri, Dar nu sunt sigur, au pus sunetul cu dacprin usb-c.

 • V.P

  Din cauza asta au spart Apple la vanzari la ei acasa :)))).

 • Srb Srb

  yep