Google Pixel si Pixel XL – specificatii, pret, imagini, lansare

Google Pixel si Pixel XL au fost prezentate oficial, iata specificatiile, pretul, primele imagini si cand vor fi lansate oficial.

Google Pixel si Pixel XL au fost prezentate cu doar cateva minute in urma de catre compania Google in cadrul unui eveniment care inca este in desfasurare. Vorbim despre doua noi smartphone-uri care au ecrane de 5 inch si respectiv 5.5 inch, ele fiind fabricate de catre HTC, deci Google a realizat doar design-ul si unele specificatii interne.

Google Pixel si Pixel XL inlocuiesc seria Nexus de smartphone-uri creata de catre compania Google, insa nu vor fi disponibile si la aceleasi preturi precum acele dispozitive. Cei de la Google sunt de parere ca Google Pixel si Pixel XL merita sa se intreaca cu iPhone, asa ca au preturile de vanzare identice cu noile produse ale companiei Apple.

Google Pixel

Google Pixel este modelul cu ecran de 5 inch al noului smartphone, compania Google gandindu-l ca un competitor perfect pentru iPhone 7 in momentul de fata. Specificatiile tehnice Google Pixel sunt urmatoarele :

  • ecran AMOLED cu diagonala de 5 inch si rezolutie 1920 x 1080 pixeli;
  • chip Qualcomm Snapdragon 821 cu procesor quad-core tactat la 2.15 GHz;
  • 4 GB RAM;
  • baterie de 2770 mAh;
  • camera principala de 12.3 megapixeli cu deschidere f/2.0 si dimensiune pixel de 1.55µm;
  • camera frontala de 7 megapixeli;
  • minim 32 GB spatiu de stocare;
  • cititor de amprente;
  • Android 7.1.

Noul Google Pixel are o carcasa facuta partial din sticla, partea sa superioara fiind acoperita din acest material, restul fiind acoperit din aluminiu. Google nu a ratat ocazia de a ironiza compania Apple pentru lipsa unei camere iesite in exteriorul carcasei, aceasta diferenta contand foarte mult pentru o varietate dintre utilizatorii care cumpara smartphone-uri.

Google Pixel este primul smartphone care are integrat noul Google Assistant, platforma fiind anuntata de catre compania Google in primavara acestui an. Google Assistant este un Siri al Google, care este capabil sa poarte conversatii cu utilizatorii, sa indeplineasca o varietate de comenzi in terminale, sau sa tina minte foart emulte detalii cu privire la utilizatori.

google-pixel-camera-cea-mai-buna-smartphone

Camera Google Pixel este cea mai buna camera implementata vreodata intr-un smartphone, ea obtinand 89 de puncte in testele DxOMark. Google Pixel are HDR+ si SmartBurst, aceste doua functii beneficiind de algoritmi speciali care inregistreaza mai multe poze si le combina pentru a inregistra poze excelente.

google-pixel-camera-cea-mai-buna-smartphone-1

Camera Google Pixel are cea mai mica viteza de inregistrare a unei poze, iar pentru stabilizare optica, noul smartphone preia informatii de la giroscop de 200 de ori pe secunda pentru a inregistra clipuri video cat se poate de clare. Utilizatorii Google Pixel primesc Google Photos gratuit pentru stocarea unui numar nelimitat de pize la rezolutie maxima.

Google Pixel XL

Google Pixel este versiunea cu ecran de 5.5 inch a noii serii de smartphone-uri, compania Google gandindu-se ca lumea vrea phablet-uri, asa ca le ofera exact ceea ce isi doresc. Specificatiile Google Pixel XL sunt urmatoarele :

  • ecran AMOLED cu diagonala de 5 inch si rezolutie 2560 x 1440 pixeli;
  • chip Qualcomm Snapdragon 821 cu procesor quad-core tactat la 2.15 GHz;
  • 4 GB RAM;
  • baterie de 3490 mAh;
  • camera principala de 12.3 megapixeli cu deschidere f/2.0 si dimensiune pixel de 1.55µm;
  • camera frontala de 7 megapixeli;
  • minim 32 GB spatiu de stocare;
  • cititor de amprente;
  • Android 7.1.

Google Pixel XL are exact aceleasi functii si acelasi design precum Google Pixel.

Pret si lansare

Google Pixel va fi vandut la preturi care incep de la 650 de dolari in SUA, sau euro in Europa. Google Pixel XL va fi vandut la preturi care incep de la 770 de dolari in SUA si 770 de euro in Europa. Vanzarile urmeaza sa inceapa in perioada urmatoare, insa precomenzile vor fi disponibile incepand de astazi.

Google Pixel si Pixel XL sunt deasemenea disponibile in versiuni cu 128 GB spatiu de stocare, acestea fiind cu 100 de dolari si respectiv 100 de euro mai scumpe decat versiunile de baza. Lansarea oficiala din magazine urmeaza sa aiba loc in data de 20 octombrie in SUA, deci in Romania ar putea ajunge ceva mai greu decat in trecut.

24 COMENTARII

  1. Mie nu mi se pare ca ar fi un fail ! Pare a fi un competitor puternic pentru iPhone și samsung ! Bravo google ! Prin bătălia lor primim noi tehnologie noua !!!

  2. Daca se va misca la fel ca iphone, super fluid si rapid si nu incepe sa crape treptat in timp cand incepi si instalezi in el, va fi un telefon reusit.

  3. Google tocmai a trecut la un alt nivel astazi.
    Pixel este cu siguranta un competitor serios atat pentru telefoanele Android, cat si pentru iPhone.
    Cu siguranta in viitor va prinde mare amploare, iar competiția va fi foarte stransa.

  4. Sa vezi ce vor sta oamenii la coada cu 2 saptamani inainte de lansare, ca sa dea 900€ pe faimosul pixel…
    Nu va fi niciun competitor al iPhone. De la iPhone 2G, Apple nu a avut niciun competitor direct pentru iPhone. Exista iPhone si smartphon-uri. Nici macar Samsung nu a fost pe punctul de a detrona iPhone vreodata si nici Pixel nu o va face pentru ca nu e deosebit. Pentru utilizatorul de rand, va fi doar un android mai performant, nimic mai mult. Cat timp android exista, iPhone cu ios va fi nr.1, pentru ca problema nu a fost niciodata aparatul in sine, ci sistemul operativ, respectiv android.

  5. 154.7 x 75.7 x 8.6 mm Pixel cu camera ne-iesita
    123.8 x 58.6 x 7.6 mm Iphone se cu camera ne-iesita
    Cand or sa faca ei pixel de 7mm cu camera de 12mp ne-iesita atunci sa faca ironie!

  6. este si normal, din moment ce doar iphone are iOS si din moment ce iOS merge foarte bine in ecosistemul Apple impreuna cu macOS watchOS si tvOS

  7. Sa te lămuresc eu cum stam. Am Edge 7 și celălalt I7. Unul da rateuri, are lag la camera sa blocat de 2 ori și este mai nou decât celălalt. Ghici care?

  8. Da tare asta cu camera e de la soft asa face si SE si I7 am patit si eu de multe ori dar o sa se rezolve la al 13-lea update :))

  9. Apple are un telefon mai subtire tot de 12MP si tot cu camera integrata. Grosimea Pixel se apropie de iphone 4. Cine nu poate face asa ceva??? La 8.6mm apple iti facea si camera de 30mp integrata

  10. Pentru imensul 1,5 mm prefer o camera la locul ei, nu binoclu in exterior care sa faca sa stea intr-o dunga telefonul cand il pun pe masa. Apoi camera Pixel pare sa fie pe primul loc, nu?! Asta da aroganta. Si apropos, chestia cu zoom-ul optic e o optiune ce simt ca cei din jurul meu n-o vor folosi mai des decat panorama. Cat despre body ratio, ai reusit, nu sunt primii insa e altceva cu 71% si nu mai discut despre amoled, rezolutie, baterie, etc. Overall, jocurile au inceput, Apple si Google au de acum ecosisteme concurente, pe langa raposatul Microsoft pe mobile. Si asta-mi place, concurenta e mereu semn de progres, in aceeasi bani 😉

  11. da body ratio nu imi mai place ceva sub ce ofera s7 edge…adica un 75%..ori totul ori nimic. Google pt mine nu are desktop OS si astfel este jumatate in minus la ecosistem. Sa vedem ca nu au zis nimic despre androxxxa..Microsoft probabil va ramane companie producatoare doar de OS,probabil si acolo un surface pro

  12. tot ce este minim 75% imi place si vreau si iphone aniversar sa fie asa daca tot scot butonul home, nu mai au motive sa nu o faca

  13. deja un iphone plus cu 5.5″ si screen to body de minim 75% deja imi convine este compact indeajuns dar se pare ca ei nu aplica acest lucru si vor sa pastreze dim fizica si sa mareasca ecranul la 5.8″….wtf mi se pare putin idiotic pt ca si daca ar fi DOAR screen…5.8″ este greu de manevrat dar sa vedem…eu sper totusi ca vor face 5.5″ mai compact fizic