Cum vom putea trimite date wireless folosindu-ne de propriul nostru corp

Ce fac cercetatorii in ultima perioada? Isi castiga painea incearcand chestii revolutionare, cum ar fi posibilitatea de a trimite date wireless folosindu-ne de corpul nostru.

Astfel ca, o echipa de cercetatori ingineri de la Universitatea din Washington au descoperit o nouă metoda, lasand-o pe cea clasica ce foloseste un camp magnetic pentru transfer de date, si folosindu-se de cea prin prin care datele pot fi trimise de la un telefon tinut intr-o mana, la un alt device atins de cealalta mana.

Metota se bazeaza pe electricitatea statica care este condusa de corp. Datele sunt tot wireless, dar se afla in interiorul corpului, ”miscandu-se” cu ajutorul transmisiunilor electromagnetice de frecventa joasa, generate de un touchpad sau de un senzor de amprenta.

Pana in prezent, inginerii cercetatori au reusit sa transfere aproximativ 50 de biti pe secunda folosind un touchpad de laptop si 25 de biti pe secunda folosind un senzor de amprenta, astfel de viteze fiind suficiente pentru a trimite de exemplu o parola simpla sau un cod PIN in doar cateva secunde.