iOS 10 – Safari permite cautarea printre tab-uri

iOS 10 Safari are o functie speciala care ne permite sa facem cautari printre toate tab-urile cu pagini web deschise.

Safari pentru iOS 10 are cateva functii noi implementate de catre compania Apple, insa nu toate dintre ele sunt vizibile cand folosesti iDevice-ul tau in anumite pozitii. Mai exact, astazi va vorbesc despre o noua functie de cautare implementata de catre Apple pentru Safari in iOS 10, ea permitandu-ne sa cautam printre tab-urile deschise in browser.

In imaginea de mai jos aveti o demonstratie a modului in care arata si functioneaza ea, browserul Safari avand o casuta de cautare in partea dreapta a ecranului pe iPhone sau iPod Touch. Aceasta optiune nu exista in iOS 9, insa nu este afisata decat daca folositi terminalele in modul landscape, in cel portret ea fiind invizibila, indiferent de device.

Cu ajutorul acestei functii de cautare putem efectua cautari dupa cuvinte cheie printre toate tab-urile pe care le avem deschise in browserul Safari din iOS 10. Functia este foarte utila in situatiile in care aveti foarte multe tab-uri deschise in browser, sistemul de cautare facilitand descoperirea rapida a tab-urilor pe care doriti sa le accesati intr-un moment sau altul.

Functia este activa in mod predefinit in Safari pentru iOS 10.

ios-10-safari-cautare-tab