Galaxy Note 7 a luat foc in avion, a dus la evacuare

Un Galaxy Note 7 cu baterie "sigura" a luat foc intr-un avion ducand la evacuarea de urgenta a pasagerilor si umilind complet compania Samsung.

Un Galaxy Note 7 “sigur”, cu baterie care nu ar trebui sa explodeze, a luat foc intr-un avion in cursul acestei zile si a dus la evacuarea acestuia pentru siguranta pasagerilor. Vorbim despre un zbor al Southwest Airlines dinspre Louisville catre Baltimore, el fiind evacuat chiar inainte sa decoleze, Galaxy Note 7 fiind vinovat pentru intarzierea plecarii.

Terminalul Galaxy Note 7 a inceput sa scoata fum in avion si insotitorii de zbor au luat decizia de a evacua toti pasagerii din avion pentru a evita riscul producerii vreunui incident. Toata lumea a parasit in siguranta avionul fara ca Galaxy Note 7 sa duca la ranirea vreunei persoane, deci din acest punct de vedere vorbim despre o desfasurare buna a lucrurilor.

Problema majora este ca terminalul Galaxy Note 7 care a inceput sa scoata fum era o versiune “sigura”, proprietarul sau spunand ca a luat unitatea noua pe 21 septembrie. El a facut si o poza a cutiei in care a venit terminalul, acestea avand acel patrat negru care simbolizeaza faptul ca vorbim despre o unitate cu o baterie care nu poate exploda.

Galaxy Note 7 a luat foc intr-un avion, a dus la evacuarea acestuia

Terminalul Galaxy Note 7 era inchis in momentul in care bateria sa a inceput sa scoata fum, el aruncand terminalul la podea inainte ca un fum gri/verde sa iasa din el. Unul dintre pasageri s-a intors in avion cateva minute mai tarziu pentru a-si culege obiectele personale si a afirmat ca terminalul a ars carpeta de pe culoar si podeaua avionului.

Inainte de a lua foc, Galaxy Note 7 avea bateria incarcata la aproximativ 80% din capacitatea sa, un incarcator fara fir fiind folosit tot timpul pentru incarcare. Toti pasagerii au fost nevoiti sa astepte alte avioane pentru a pleca din aeroport, Galaxy Note 7 creandu-le intarzieri majore in drumurile catre diverse destinatii.

galaxy-note-7-evacuat-avion

Cei de la Samsung nu au comentat incidentul, terminalul aflandu-se acum in mainile pompierilor din Louisville pentru investigatii amanuntite. Satul de atatea probleme, proprietarul fostului Galaxy Note 7 a luat decizia de a renunta la terminal in favoarea unui iPhone 7 al companiei Apple, care nu evacueaza avioane, cel putin deocamdata.

Daca se va confirma ca bateria folosita de catre Samsung in aceasta unitate a Galaxy Note 7 este de vina, atunci vorbim despre o problema majora pentru coreeni. Acest lucru va confirma faptul ca ei sunt incapabili sa rezolve probleme si mint clientii oferindu-le terminale sigure, care de fapt le pun viata in pericol.

UPDATE: Verificarea IMEI-ului a dus la concluzia ca el nu se afla printre cele cu baterii afectate de probleme, deci vorbim despre o unitate care trebuia sa fie sigura, dar nu este. Intre timp, Samsung a declarat ca asteapta sa primeasca terminalul pentru a-l investiga si nu poate confirma ca vorbim intr-adevar despre o unitate inlocuita.

“Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share.”

samsung-verificare-unitate