Pokemon GO genereaza 2 milioane de dolari zilnic

In ciuda faptului ca mania Pokemon GO a disparut in Europa si SUA, jocul inca genereaza incasari faorte mari pentru compania Niantic, dezvoltatorii jocului pentru iDevice-uri. Conform unor estimari recente, Pokemon GO genereaza incasari de 2 milioane de dolari zilnic pentru creatorii sai, de 8 ori mai putin decat cu doar doua luni de zile in urma.

Daca in vara Pokemon GO genera cate 16 milioane de dolari zilnic timp de aproape o luna, iata ca acum aceasta cifra a scazut de 8 ori pana la 2 milioane de dolari. Succesul foarte mare al Pokemon GO in SUA a demonstrat ca inca pot fi create jocuri care sa acapareze atentia unei mase mari de oameni, insa totul a fost de scurta durata, asa cum era si normal.

Lansarea in Asia nu ajutat in vreun fel, Pokemon GO neavand acelasi impact precum in SUA sau Europa, insa chiar si asa, jocul are in continuare succes si va genera bani multi pentru creatori. In momentul de fata Pokemon GO inregistreaza aproximativ 700.000 de descarcari zilnic si a fost lansat in 43 de tari intr-o singura saptamana.

In cele 82 de zile de disponibilitatea in magazinele de  aplicatii de pe glob, Pokemon GO a inregistrat aproape 500 de milioane de dolari in incasari pentru dezvoltatori. Cifra va creste cu siguranta pana la sfarsitul anului, insa nu va fi la fel de mare precum se preconiza cu doar cateva saptamani de zile in urma.

pokemon-go-succes