Digi Mobil are 4G pe frecventa de 2100 MHz

Digi Mobil a anuntat in cursul acestei zile extinderea suportului 4G pe banda de frecventa de 2100 MHz, dar deocamdata in doar 2 orase.

27

Digi Mobil a anuntat astazi lansarea 4G pe banda de frecvente de 2100 MHz, adica banda 1 LTE, Oradea si Pitesti urmand a fi primele orase care vor avea reteaua activa. 20 octombrie este ziua in care utilizatorii se vor putea conecta la reteaua 4G a Digi Mobil si de pe aceasta frecventa, din ianuarie 2017 disponibilitatea urmand a fi extinsa.

Din ianurie cateva zeci de localitati din tara vor avea noua retea Digi Mobil 4G disponibila pe frecventa de 2100 MHz, deci atunci mai multa lume se va bucura de serviciu. Separat, cei de la Digi Mobil continua extinderea acoperirii 4G si pe banda de frecvente de 2600 MHz, banda 38 LTE, numarul de statii active urmand a ajunge la 1000 pana la sfarsitul anului.

Digi Mobil este ultimul dintre cei 4 mari operatori de telefonie mobila care a lansat o retea 4G, iar performantele sale sunt si cele mai slabe, din pacate. Desi RCS & RDS are o oferta foarte buna pentru internetul fix, in cazul internetului mobil lucrurile stau cu totul altfel, reteaua sa avand viteze mult mai slabe decat ale competitorilor atat pe 3G, cat si pe  4G.

Detalii suplimentare aveti in comunicatul de presa de mai jos.

digi-mobil-4g-2100-mhz

Digi Mobil anunta lansarea serviciului de date 4G si in banda de frecvente 2100 Mhz

RCS & RDS anunta astazi, 6 octombrie,  lansarea serviciilor de comunicatii mobile 4G in banda de frecvente de 2100 Mhz (banda 1 LTE), incepand cu 20 octombrie 2016. Utilizatorii Digi Mobil din Oradea si Pitesti vor fi primii care vor beneficia de acces la tehnologia 4G in banda noua de 2100 Mhz, urmand ca pana in ianuarie 2017, aceasta sa fie implementata gradual in orasele: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Galati, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Resita, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei si zona Rasnov, Zarnesti, Moeciu si Bran. 

Prima etapa a noului proiect va continua pana in iunie 2017, urmand sa acopere si alte localitati, precum si litoralul romanesc, numarand peste 1100 de statii de baza. In acelasi timp, compania continua si extinderea retelei Digi Mobil in banda de frecvente de 2600 Mhz (banda 38 LTE), numarul de statii de baza in aceasta frecventa urmand sa ajunga la aproape 1000 pana la sfarsitului acestui an.
Din 20 octombrie, serviciul de date bazat pe tehnologia 4G pe frecventa de 2100 Mhz, va fi disponibil la toate pachetele Digi Mobil care asigura accesul la 4G. Astfel, accesul la serviciile 4G se va realiza complementar in benzile 2100 Mhz si 2600 Mhz (banda 1 si banda 38 LTE). 
Pachetele de date sunt concepute pentru a raspunde nevoilor si cerintelor clientilor Digi Mobil: voce, trafic de date mobile NELIMITAT la toate pachetele, o gama variata de echipamente si continut media gratuit prin aplicatia Digi Online si platforma Digi Play. 
Tehnologia 4G le aduce clientilor Digi Mobil o experienta mai buna in utilizarea serviciului datorita vitezelor crescute la internet. O viteza mai mare la internetul mobil va permite, pe langa o navigare mult mai rapida, si folosirea aplicatiilor, a serviciilor de streaming video sau pur si simplu incarcarea fisierelor de dimensiuni mari.
Preturile abonamentelor Digi Mobil incep de la 2 euro/luna (TVA inclus) si includ, in functie de pachetul ales, minute nelimitate in reteaua Digi (fix-mobil), dar si in alte retele nationale si internationale (fix-mobil), sute de SMS-uri, trafic lunar de date mobile de pana la 10 GB in reteaua 3G si de pana la 30 GB la in reteaua 4G, la viteze nerestrictionate.
In plus, clientii Digi Mobil isi pot achizitiona terminale compatibile cu tehnologia 3G si/sau 4G (frecventa 2100 MHz – LTE FDD, banda 1 si/sau 2600 MHz – LTE TDD – banda 38), care le vor aduce avantajul de a utiliza reteaua in cele mai bune conditii. Compania le ofera clientilor sai posibilitatea de a achizitiona telefoanele cu plata in rate, fara dobanda. 
Atunci cand ies din zona de acoperire 4G, clientii Digi Mobil se conecteaza la reteaua de date 3G a Digi Mobil, consumand din traficul de date aferent fiecarui abonament, peste tehnologia 3G.
Serviciile companiei pot fi comandate in magazinele Digi si in punctele de prezenta ale companiei, in ContulMeuDigi si direct pe site-ulwww.rcs-rds.ro.