Apple si FBI incep un nou razboi

Disputa legala dintre Apple si FBI din primavara acestui an s-ar putea repeta acum deoarece agentia federala americana vrea ca Apple sa-i deblocheze terminalul iPhone care a apartinut unui alt terorist. Vorbim tot despre un terorist decedat, cei de la FBI incercand sa obtina toate informatiile care sunt disponibile in terminalul acestuia pentru a afla date despre reteaua din care facea parte.

Dahir Adan este numele teroristului al carui iPhone se afla in posesia FBI, acesta injunghiind 10 oameni intr-un mall din Minnesota inainte de a fi ucis de catre un politist. ISIS si-a asumat atacul, iar cei de la FBI doresc sa vada cu cine discuta teroristul, terminalul sau fiind, desigur, blocat cu un cod de siguranta si imposibil de accesat.

FBI nu a confirmat deocamdata ca intentioneaza sa obtina un ordin judecatoresc prin care sa oblige Apple sa deblocheze acest nou terminal iPhone. Desi confirmarea nu a venit deocamdata de la ei, exista totusi sanse destul de mari ca Ministerul de Justitie din SUA sa inceapa o noua lupta cu Apple, desi are sanse foarte mari sa o piarda.

In primavara Apple s-a opus unui ordin judecatoresc prin care era obligata sa deblocheze un iPhone 5C, afirmand atunci ca nu poate face acest lucru pentru autoritati. De ddata aceasta lucrurile nu se vor schimba, dar ramane de vazut daca FBI va mai dori o umilinta publica intr-o disputa cu Apple, pe care stie sigur ca nu o va putea castiga.

“Dahir Adan’s iPhone is locked. We are in the process of assessing our legal and technical options to gain access to this device and the data it may contain.”

apple-securitate-ios-os-x