Sharp are un ecran 4K cu 1000 pixeli per inch

Sharp a dezvaluit pentru lumea intreaga primul ecran cu rezolutie 4K, dar si 1000 pixeli per inch, el fiind perfect pentru realitate virtuala.

Sharp nu inceteaza sa uimeasca, iar sub conducerea celor de la Foxconn, japonezii au prezentat astazi la CEATEC un ecran cu adevarat remarcabil, gandit special pentru realitatea virtuala. Vorbim despre un ecran care are rezolutie 4K, adica 3840 x 2160 pixeli, dar si 1000 de pixeli per inch afisati pe ecran, o densitate extraordinara.

Daca actualele smartphone-uri au ecrane cu 500 – 600 pixeli per inch, Sharp a reusit sa creeze un ecran care aproape ca dubleaza aceasta cifra si uimeste intreaga lume. Sharp nu a explicat cum a reusit sa obtina o asemenea densitate de pixeli per inch, insa procesul de productie este cu siguranta unul foarte complex, asa cum este si normal, de altfel.

Ecranul este gandit special pentru realitate virtuala, acolo unde o casca virtuala afiseaza pixelate imaginile daca ecranele folosite nu au multi pixeli per inch. Acest ecran 4K IGZO al celor de la Sharp rezolva problema cu o densitate atat de mare incat utilizatorii de casti de realitate virtuala nu vor simti in vreun moment vreo problema cu densitatea de pixeli.

Sharp nu a dezvaluit diagonala ecranului, insa probabil el are in jur de 4.3 – 4.5 inch pentru a putea afisa atat de multi pixeli la o asemenea rezolutie. Marea problema a acestui ecran sta in faptul ca el nu este OLED, iar asta intr-o lume in care pana si Apple vrea sa foloseasca OLED in iPhone 8, deci un ecran de acest gen ar ptuea fi fara viitor.

In ciuda acestui lucru, realizarea celor de la Sharp este cu adevarat impresionanta si demonstreaza ca japonezii au capacitatea de a inova.

sharp-ecran-4k-1000-pixeli-per-inch