AT&T opreste vanzarile Galaxy Note 7

AT&T a sistat vanzarile Galaxy Note 7 din cauza pericolului pe care il risca toti clientii care folosesc acest produs al Samsung.

Cu 4 terminale Galaxy Note 7 care au luat foc intr-o singura saptamana, compania Samsung a primit astazi o dura lovitura direct din SUA, AT&T anuntand oprirea vanzarilor Galaxy Note 7. AT&T este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, deci decizia sa va avea un impact major asupra imaginii companiei Samsung in tara.

Cei de la AT&T au discutat timp de cateva zile despre posibila oprire a vanzarilor Galaxy Note 7, iar acest lucru a fost decis in cursul acestui weekend de catre operator. Desi Samsung a inlocuit unitatile Galaxy Note 7 defecte cu altele care nu ar trebui sa aiba baterii cu probleme, iata ca in realitate si cele “sigure” iau foc din senin in mainile sau casele utilizatorilor.

Cei de la AT&T au luat aceasta decizie tocmai din cauza celor 3 cazuri de terminale Galaxy Note 7 “sigure” care au luat foc in SUA, doua dintre ele fiind aparent inlocuite de AT&T. Operatorul a anuntat ca in urma investigatiilor care vor fi facute in aceste cazuri, vor decide daca vor relua vanzarile, sau vor inceta sa mai vanda produsul.

AT&T le recomanda clientilor care au cumparat Galaxy Note 7 sa viziteze un magazin al sau sa-si inlocuiasca dispozitivul cu un alt produs Samsung, sau produsul altul competitor. Aceasta este prima oara cand AT&T ia o asemenea decizie din cauza unui smartphone care ia foc din senin, iar Samsung incepe sa vada ca rabdarea partenerilor sai nu este infinita in fata aparentelor minciuni.

“Based on recent reports, we’re no longer exchanging new Note 7s at this time, pending further investigation of these reported incidents. We still encourage customers with a recalled Note 7 to visit an AT&T location to exchange that device for another Samsung smartphone or other smartphone of their choice.”

galaxy-note-7-vanzari-oprite