Prima Pagina iPhone 6 iPhone 6 – 10.000 de oameni dau Apple in judecata

iPhone 6 – 10.000 de oameni dau Apple in judecata

Problema ecranului iPhone 6 aduna peste 10.000 de oameni intr-un proces colectiv initiat impotriva companiei Apple in SUA.

13

Problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cunoscuta sub denumirea Touch Disease se transforma intr-un urias proces pentru compania Apple in momentul de fata. Acum cateva saptamani un proces colectiv a fost initiat impotriva companiei Apple in California, el fiind urmat de altele separate initiate in Canada si in statul american Utah.

Totul are la baza faptul ca ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus se poate defecta la 1 an dupa utilizare, solutia cea mai simpla pentru Apple fiind inlocuirea terminalelor. Apple refuza sa le inlocuiasca gratuit, cerandu-le utilizatorilor minim 330 de dolari pentru a inlocui produsele cu probleme, suma fiind transformata in euro in Europa.

Desi angajatii Apple stiu despre problema, iar Apple este constienta de ea, compania refuza sa o recunoasca in fata clientilor si sa repare gratuit terminalele afectate. Refuzul are cu siguranta la baza faptul ca numarul de terminale afectate este extrem de mare, procesul colectiv din California avand in centru peste 10.000 de persoane.

iPhone 6 – 10.000 de oameni dau Apple in judecata

Conform unuia dintre avocatii implicati in procesul colectiv din California, peste 10.000 de persoane l-au contactat pentru a cere despagubiri de la compania Apple. In prezent cateva case de avocatura sunt implicate in acest proces, iar cu atat de multi oameni care vor sa fie tratati corect de catre Apple, este si normal sa existe multi avocati implicati.

“Given the similarity between the [Utah] and [California] actions, it would unnecessarily tax judicial resources if these actions were to proceed in separate class action lawsuits—especially where the [Utah] and [California] Plaintiffs purport to represent the same putative class of all consumers who purchased an iPhone 6 or 6 Plus.”

Separat de faptul ca Apple refuza sa recunoasca problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, utilizatorii sustin ca terminalele inlocuite contra cost au exact aceeasi problema. Practic, Apple nu poate inlocui terminalele defecte cu unele fara probleme, deoarece ambele dispozitive au fost gandite gresit.

Apple a trecut prin multe scandaluri cu terminalele sale iPhone, insa acesta al iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar putea fi unul dintre cele mai mari in care imaginea sa va fi afectata. Apple nu isi permite sa recunoasca oficial problema deoarece ar avea de inlocuit milioane de terminale in lumea intreaga si ar pierde poate chiar miliarde de dolari.

iphone-6-ecran-problema-proces-10-000-oameni