iPhone 6 – 10.000 de oameni dau Apple in judecata

Problema ecranului iPhone 6 aduna peste 10.000 de oameni intr-un proces colectiv initiat impotriva companiei Apple in SUA.

Problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cunoscuta sub denumirea Touch Disease se transforma intr-un urias proces pentru compania Apple in momentul de fata. Acum cateva saptamani un proces colectiv a fost initiat impotriva companiei Apple in California, el fiind urmat de altele separate initiate in Canada si in statul american Utah.

Totul are la baza faptul ca ecranul iPhone 6 si iPhone 6 Plus se poate defecta la 1 an dupa utilizare, solutia cea mai simpla pentru Apple fiind inlocuirea terminalelor. Apple refuza sa le inlocuiasca gratuit, cerandu-le utilizatorilor minim 330 de dolari pentru a inlocui produsele cu probleme, suma fiind transformata in euro in Europa.

Desi angajatii Apple stiu despre problema, iar Apple este constienta de ea, compania refuza sa o recunoasca in fata clientilor si sa repare gratuit terminalele afectate. Refuzul are cu siguranta la baza faptul ca numarul de terminale afectate este extrem de mare, procesul colectiv din California avand in centru peste 10.000 de persoane.

iPhone 6 – 10.000 de oameni dau Apple in judecata

Conform unuia dintre avocatii implicati in procesul colectiv din California, peste 10.000 de persoane l-au contactat pentru a cere despagubiri de la compania Apple. In prezent cateva case de avocatura sunt implicate in acest proces, iar cu atat de multi oameni care vor sa fie tratati corect de catre Apple, este si normal sa existe multi avocati implicati.

“Given the similarity between the [Utah] and [California] actions, it would unnecessarily tax judicial resources if these actions were to proceed in separate class action lawsuits—especially where the [Utah] and [California] Plaintiffs purport to represent the same putative class of all consumers who purchased an iPhone 6 or 6 Plus.”

Separat de faptul ca Apple refuza sa recunoasca problema ecranului iPhone 6 si iPhone 6 Plus, utilizatorii sustin ca terminalele inlocuite contra cost au exact aceeasi problema. Practic, Apple nu poate inlocui terminalele defecte cu unele fara probleme, deoarece ambele dispozitive au fost gandite gresit.

Apple a trecut prin multe scandaluri cu terminalele sale iPhone, insa acesta al iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar putea fi unul dintre cele mai mari in care imaginea sa va fi afectata. Apple nu isi permite sa recunoasca oficial problema deoarece ar avea de inlocuit milioane de terminale in lumea intreaga si ar pierde poate chiar miliarde de dolari.

iphone-6-ecran-problema-proces-10-000-oameni

12 COMENTARII

  1. am patit eu ceva mai grav…am scapat telefonul in canalizare la spalatorie pt aproximativ 1minut…l-am desfacut dupa aceea, l-am bagat intr-o punga cu orez vreo 3zile si dupa aceea l-am folosit inca vreo 6luni pina l-am vandut.
    Mentionez ca dupa ce l-am scos din canalizare, tel functiona iar in urmatoarele minute aveam tot felul de culori si curcubee pe display pina s-a stins usor singur, la vreo citeva ore dupa ce l-am bagat in punga cu orez..surpriza..se auzeau deja notificarile deoarece pornise singur fara sa-l ating.
    Defectiuni dupa aceea au fost:
    1. butonul pt silent nu a mai functionat iar dupa reboot pornea pe modul silent si dadeam manual eu din meniul cu touch buton pe ecran.
    2. senzorul the touch nu a mai functionat pt citeva luni care si ala si-a revenit singur.
    Concluzia…iphone 6 pt mine a fost un device foarte bun.!!!

  2. Nu stiu de ce am impresia ca si iphone 6 al meu o sa pateasca la fel. Parca apar niste liniute subtiri colorate din cand in cand pt o fractiune de secunda

  3. @RaduD Sa te asociezi ca parte civilă la proces nu o poti face din Romania. Ar trebui sa deschizi un nou proces in instanțele din Romania.

  4. Daca americanii susțin ca nu sunt probleme la iPhone 6 , atunci nu sunt , eu cred mai repede America decit Mafioți Rusi care conduc Europa , Africa Asia , America de sud , implicit samsung . Jos comuniști , trăiască Națiunea Americi de nord

  5. Am iphone 6 din februarie 2015
    Nu am avut nici macar o problema cu el
    Am ios 8.1.2 exact cum a venit din fabrica (evident cu JB)

  6. Si fostul meu iPhone 6 a avut aceeasi problema aparuta din senin. Au refuzat sa il repare pe garantie din motiv ca “are urme de lichid in interior”, desi telefonul nu a facut cunostinta niciodata cu lichide. Au cerut 330 euro pentru schimbat display-ul.