Prima Pagina Apple Irlandezii nu vor ca Apple sa plateasca taxe

Irlandezii nu vor ca Apple sa plateasca taxe

Cele 13 miliarde de dolari pe care Comisia Europeana le vrea incasate de la Apple drept taxe retroactive pe profit, ar putea ramane totusi in conturile companiei americane. Conform unui studiu facut recent in Irlanda, majoritatea irlandezilor ar dori ca Apple sa nu plateasca taxe mari pentru profitul pe care il face in tara, dar si ca guvernul irlandez sa o protejeze.

Studiul i-a intreebat pe irlandezi daca sunt de parere ca guvernul Irlandei ar trebui sa faca apel impotriva deciziei Comisiei Europene de a percepe 13 miliarde de dolari de la Apple. Rezultatul este vizibil in imaginea de mai jos, irlandezii fiind, in proportie de 47%, de parere ca guvernul irlandez ar trebui sa faca apel impotriva deciziei Comisiei Europene.

Opiniile irlandezilor ar putea fi direct influentate de o amenintare indirecta facuta de catre Tim Cook cu doar cateva saptamani in urma. Mai exact, el a spus ca Apple nu poate plati taxe mari si tine multe locuri de munca in Irlanda, dand de inteles ca unii oameni isi vor pierde slujbele daca Apple va plati taxe mult mai mari catre stat.

Avand in vedere riscul ca multe locuri de munca sa fie desfiintate daca Apple va fi obligata sa plateasca retroactiv impozit de 13 miliarde de dolari, alegerea irlandezilor este usor de inteles. Avand in vedere aceste informatii, guvernul irlandez va cauta cu siguranta sa nu oblige Apple sa plateasca aceasta suma de bani, iar dorinta sa se va infaptui.

“When asked whether the Government was right to appeal the ruling that Apple should pay €13 billion in back tax, 47 per cent said yes, 39 per cent said no and 14 per cent had no opinion. The decision to appeal the ruling caused a storm of controversy both at home and abroad, but the poll shows a majority of people back the Government’s stance.”

irlanda-taxa-apple

 • vali

  Aici e vorba de lege , nu de cea ce vrea banda de Mafioți europeni , pai daca comisia asta de Mafioți EUROPEANA avea dreptate nu se aștepta 100 de ani sa se pună in aplicare aceasta absurditate , ci comisia p…li mânca cu tot cu fulgi pe Apple , pt ca Astia sunt marionete rusesti

 • B06DAN

  @ vali. Daca taceai, filozof ramaneai 🙂

 • Cristi

  😂😂😂

 • Guldur

  Niste idioti irlandezii astia. Poate le plateste Apple chiria si nu stiu eu, in acest caz i as intelege.

 • Misu

  Irelevant ce cred ei

 • eugen

  ce invidiosi sunt unii pe americanii de la Apple ca stiu sa faca bani…oare pe cei de la Dell care tot in Irlanda au sediu european ii obliga la fel sa plateasca impozite si blah blah blah??🤔🤔

 • unixes

  O mare tampenie, sa intrebi oamenii de rand deaspre chestii serioase. Ca si Brexit-ul! Pai ce stie un muritor despre aspectele si efectele unei asemenea decizii? Omul stie ca ii afecteaza buzunarul lui si atat, nu vede impactul social, cultural sau economic ce poate avea acea decizie.