Este oficial, Galaxy Note 7 a murit

Productia Galaxy Note 7 a fost oprita definitiv de catre compania Samsung, terminalul fiind deja scos din vanzare globala la companie si parteneri.

Galaxy Note 7 a murit. Odihneasca-se in pace! Samsung a anuntat in cursul acestei zile ca siguranta clientilor sai este principala prioritate a companiei, asa ca productia Galaxy Note 7 a fost oprita definitiv. Anuntul vine la doar cateva ore dupa ce Samsung anuntase clientii sa opreasca toate terminalele si sa le returneze in magazine, cerandu-si banii inapoi, sau alte terminale la schimb.

Decizia de a scoate Galaxy Note 7 din productie este una cat se poate de normala pentru ca vorbim despre un produs care a pus in pericol vietile a milioane de oameni. Aproape zilnic apareau informatii care sugereau ca macar un terminal a mai luat foc, iar aici vorbim doar despre ceea ce a ajuns intr-un final la presa internationala.

Cei de la Samsung au incercat sa musamalizeze problema, dupa cum a dat de inteles un SMS trimis de catre un angajat al sau, insa in final toata lumea a ramas cu un gust amar. Fie ca vorbim despre clienti ai Samsung, fie ca vorbim despre clientii altor companii, toata lumea si-a pierdut increderea in Samsung si in capacitatea sa nu doar de a lansa produse sigure, ci si de a rezolva problemele celor existente.

Este oficial, Galaxy Note 7 a murit

Foarte multa lume astepta oprirea productiei Galaxy Note 7 de ceva vreme, insa Samsung a avut nevoie ca toata lumea sa se arunce in a o critica pentru a lua decizia. Brand-ul companiei a fost sever afectat de aceasta intarziere a opririi productiei, insa in final coreenii stiu cel mai bine cum vor cheltui sute de milioane de dolari pentru a-si spala imaginea.

“We recently readjusted the production volume for thorough investigation and quality control, but putting consumer safety as top priority, we have reached a final decision to halt production of Galaxy Note 7s. For the benefit of consumers’ safety, we stopped sales and exchanges of the Galaxy Note 7 and have consequently decided to stop production.”

Indiferent de motivatiile ascunse ale Samsung in tot acest scandal, cel mai important este ca Galaxy Note 7 nu va mai rani clienti nevinovati, cel putin teoretic. Va fi interesant de vazut cum va comunica Samsung intentiile sale pentru absolut toata lumea, deoarece foarte multi dintre clienti nu citesc publicatii online pentru a alfa ce bombe au in mana.

galaxy-note-7-mort