Galaxy Note 7 va creste vanzarile iPhone 7

Esecul Galaxy Note 7 va creste vanzarile iPhone 7 cu pana la 8 milioane de unitati pana la sfarsitul acestui an, conform estimarilor analistilor.

Esecul Galaxy Note 7 va ajuta la cresterea vanzarilor iPhone 7, conform analistilor de la Drexel Hamilton, acestia fiind de parere ca Apple va vinde cu 8 milioane de unitati mai mult decat spera. Totul are la baza faptul ca Samsung nu va mai vinde Galaxy Note 7 in aceasta toamna si ca nu va mai inlocui modelele existente cu altele de acelasi fel.

Analistii erau de parere ca Samsung va vinde intre 10 si 14 milioane de unitati ale Galaxy Note 7 anul acesta, insa nu va face acest lucru, asa ca ai sai competitori vor prelua clientii. Din aceste cifre, analistii se asteapta ca Apple sa insumeze pana in 8 milioane de unitati iPhone 7 si iPhone 7 Plus vandute suplimentar fata de ceea ce se estima deja.

Cresterea este una foarte mare si ar putea fi de pana in 10% in comparatie cu vanzarile totale ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus din cursul acestui an. Analistii estimeaza ca Apple va vinde pana in 90 de milioane de unitati ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus anul acesta, deci cu aceasta crestere Apple ar putea ajunge la 100 de milioane de unitati vandute.

Galaxy Note 7 va creste vanzarile iPhone 7

Desi cei de la Samsung spera sa poata compensa esecul Galaxy Note 7 cu o promovare mai puternica a Galasy S7 si Galaxy S7 Edge, insa e putin probabil ca acest lucru sa se intample. Desi cele doua terminale sunt bune si sunt populare, ele au deja 6 luni vechime pe piata, asa ca e putin probabil ca ele sa poata compensa un produs recent lansat.

“Cu estimari initiale pentru vanzari de aproximativ 10 – 14 milioane de unitati ale Galaxy Note 7 in T2 2016, credem ca Apple are oportunitatea de a creste cu cel putin 8 milioane de unitati vanzarile iPhone 7 in 2016. Mai mult, acest fiasco ar putea afecta in mod permanent brand-ul Samsung pe piata smartphone, o mare oportunitate pentru ca Apple sa isi creasca serios cota de piata.”

Separat de Apple, alti producatori de terminale Android au deasemenea oportunitatea de a profita de esecul Galaxy Note 7 pentru a-si creste vanzarile. Este greu de spus cat vor putea fura ei de la Samsung pana la sfarsitul anului, insa cei de la Apple au cele mai mari sanse de a-si creste substantial vanzarile.

iphone-7-vanzari-galaxy-note-7-creste