Galaxy Note 7 – inginerii Samsung n-au descoperit defectul

Galaxy Note 7 a fost lansat de catre Samsung cu un defect foarte mare de fabricatie, dar inginerii sai nu l-au putut descoperi.

Galaxy Note 7 a fost scos oficial de pe piata, productia terminalului fiind sistata de catre compania Samsung, insa totul fara ca ea sa stie de ce s-au stricat terminalele. Conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute inginerii Samsung n-au reusit sa descopere adevarata cauza a exploziilor bateriilor din interiorul smartphone-urilor companiei.

Conform celor de la New York Times, dupa aparitia primelor incidente cu terminale Galaxy Note 7 care au luat foc, Samsung a initiat un proces intens de descoperire a problemei. Sute de ingineri au primit sarcina de a afla ce anume cauzeaza aceasta problema, insa fara a putea convinge un terminal sa ia foc, ei au ajuns la concluzia ca bateria ar fi vinovata.

Fortati sa determine extrem de rapid cauza incidentelor, inginerii Samsung au cerut ca bateriile terminalului sa fie inlocuite, insa din pacate aceasta solutie nu a rezolvat problema. Dupa aparitia incidentelor care implica si terminalele “sigure”, inginerii au fost fortati sa reia procesul de verificare al Galaxy Note 7 pentru a descoperi cauza exploziilor bateriilor.

Galaxy Note 7 – inginerii Samsung n-au descoperit defectul

Nici de aceasta data inginerii nu au reusit sa afle ce anume genereaza acele explozii, insa acum n-au avut prea mult timp la dispozitie inainte ca Samsung sa opreasca productia si sa sisteze vanzarile. Practic, Samsung le-a oferit clientilor noi terminale Galaxy Note 7 despre care spunea ca sunt sigure, dar despre care nu stia daca sunt intr-adevar sigure.

“It urged hundreds of employees to quickly diagnose the problem. None were able to get a phone to explode. Samsung’s engineers, on a tight deadline, initially concluded the defect was caused by faulty batteries from one of the company’s suppliers. The solution failed. Reports soon surfaced that some of the replacement devices were blowing up too. Company engineers went back to the drawing board.”

Samsung a pus in mainile clientilor terminale Galaxy Note 7 fara a avea 100% certitudinea ca ele nu vor lua foc din senin, iar asta este principala problema aici. Cei de la Samsung au preferat sa minta in loc sa treaca printr-un proces mai complex de verificare a terminalelor, iar asta le-a distrus credibilitatea si imaginea, intr-o mare masura.

Din pacate cei de la Samsung nu vor invata foarte multe de aici, asa ca ne putem astepta si la alte terminale cu probleme similare. Samsung a grabit lansarea Galaxy Note 7 pe piata pentru a avea in magazine un competitor pentru iPhone 7, iar asta i-a costat miliarde de dolari, dar problemele ar putea fi si mai mari daca Galaxy S8 va exploda in acelasi ritm.

galaxy-note-7-ingineri-defect

17 COMENTARII

  1. in loc sa scoata modele pe banda rulanta mai bine si-ar verifica naibii procesul de control al calitatii!

  2. Este prima data cand Samsung lanseaza modeul Note in a doua jumatate a anului si modelul S in prima jumatate a anului.
    Ar trebui sa va ia Samsung de consilieri ca vad ca sunteti super competenti in datul cu parerea.

    Nu este ca si cum din articol reiese ca cei de la Samsung au testat Note 7 de i-au sarit capacele si nu au putut sa reproduca problemele in laborator.

  3. Aplicatia Oculus, pentru Gear VR, in urma o saptamana, ducea procesoarele la 100%, cu un drain fabulos la acumulator si o temperatura a terminalului foarte ridicata. Aplicatia in sine fiind oprita, mergand doar ceva servicii ce pareau de OS Android. Oricand se poate injecta ceva, din cauza securitatii precare a sistemului de operare, care sa inhibe vreun control al incarcarii sau ceva care poate duce la defectele inca necunoscute. Stiu, este un scenariu, insa posibil la tehnologia de azi. Daca Samsung nu stie de unde apare defectul, adica nu ar fi o problema hardware, atunci sa fie una de natura software, controlata sau nu de la distanta? Majoritatea terminalelor cu probleme au fost in US, patria Google. Exclud Apple din acest scenariu, ar fi comandat mult mai multe terminale la fabrici, asa cum au facut Google cu Chixel la HTC.

  4. Compania coreeană Samsung se repliază rapid după fiasco-ul înregistrat cu Samsung Galaxy Note 7, un telefon care ia foc și explodează când este pus la încărcat. Inginerii asiatici s-au pus la muncă și au creat deja un telefon nou, care va fi lansat la finalul acestei luni.
    Mult-așteptatul Galaxy Note 8 va avea numeroase dispozitive de siguranță dar va putea fi cumpărat doar dacă ai deja un Note 7. Cele două telefoane trebuie folosite împreună și ținute unul lângă altul. Când 7-le începe să se încălzească, noul telefon Samsung va sesiza schimbarea de temperatură și îl va stropi cu apă să se răcească.
    Un inconvenient al noului Note 8 este că, deși are un ecran de o rezoluție foarte mare și o baterie pe măsură, trebuie încărcat de două ori, o dată de la priză și o dată la chiuvetă, să aibă tot timpul rezervorul cu apă plin. Furtunașele de încărcare sunt universale și vor fi compatibile și cu generațiile următoare de Samsung.

    De pe tnr