Prima Pagina Samsung Galaxy Note 7 – inginerii Samsung n-au descoperit defectul

Galaxy Note 7 – inginerii Samsung n-au descoperit defectul

Galaxy Note 7 a fost lansat de catre Samsung cu un defect foarte mare de fabricatie, dar inginerii sai nu l-au putut descoperi.

18

Galaxy Note 7 a fost scos oficial de pe piata, productia terminalului fiind sistata de catre compania Samsung, insa totul fara ca ea sa stie de ce s-au stricat terminalele. Conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute inginerii Samsung n-au reusit sa descopere adevarata cauza a exploziilor bateriilor din interiorul smartphone-urilor companiei.

Conform celor de la New York Times, dupa aparitia primelor incidente cu terminale Galaxy Note 7 care au luat foc, Samsung a initiat un proces intens de descoperire a problemei. Sute de ingineri au primit sarcina de a afla ce anume cauzeaza aceasta problema, insa fara a putea convinge un terminal sa ia foc, ei au ajuns la concluzia ca bateria ar fi vinovata.

Fortati sa determine extrem de rapid cauza incidentelor, inginerii Samsung au cerut ca bateriile terminalului sa fie inlocuite, insa din pacate aceasta solutie nu a rezolvat problema. Dupa aparitia incidentelor care implica si terminalele “sigure”, inginerii au fost fortati sa reia procesul de verificare al Galaxy Note 7 pentru a descoperi cauza exploziilor bateriilor.

Galaxy Note 7 – inginerii Samsung n-au descoperit defectul

Nici de aceasta data inginerii nu au reusit sa afle ce anume genereaza acele explozii, insa acum n-au avut prea mult timp la dispozitie inainte ca Samsung sa opreasca productia si sa sisteze vanzarile. Practic, Samsung le-a oferit clientilor noi terminale Galaxy Note 7 despre care spunea ca sunt sigure, dar despre care nu stia daca sunt intr-adevar sigure.

“It urged hundreds of employees to quickly diagnose the problem. None were able to get a phone to explode. Samsung’s engineers, on a tight deadline, initially concluded the defect was caused by faulty batteries from one of the company’s suppliers. The solution failed. Reports soon surfaced that some of the replacement devices were blowing up too. Company engineers went back to the drawing board.”

Samsung a pus in mainile clientilor terminale Galaxy Note 7 fara a avea 100% certitudinea ca ele nu vor lua foc din senin, iar asta este principala problema aici. Cei de la Samsung au preferat sa minta in loc sa treaca printr-un proces mai complex de verificare a terminalelor, iar asta le-a distrus credibilitatea si imaginea, intr-o mare masura.

Din pacate cei de la Samsung nu vor invata foarte multe de aici, asa ca ne putem astepta si la alte terminale cu probleme similare. Samsung a grabit lansarea Galaxy Note 7 pe piata pentru a avea in magazine un competitor pentru iPhone 7, iar asta i-a costat miliarde de dolari, dar problemele ar putea fi si mai mari daca Galaxy S8 va exploda in acelasi ritm.

galaxy-note-7-ingineri-defect