Galaxy Note 7 – iata de ce explodeaza bateriile

O teorie aparuta in cursul acestei zile pe internet incearca sa ne explice de ce explodeaza bateriile Galaxy Note 7.

Desi inginerii Samsung n-au reusit sa descopere de ce explodeaza bateriile Galaxy Note 7 chiar si atunci cand nu se incarca, pe internet exista cateva teorii in acest sens. Una dintre cele care are parte de cea mai multa sustinere se bazeaza pe faptul ca design-ul Galaxy Note 7 a fost conceput gresit, iar bateriile folosite nu sunt potrivite pentru carcasa sa.

Mai exact, Samsung a creat mai mult spatiu pentru stylus printr-un proces de termoformare 3D, reusind sa faca un ecran curbat si simetric, atat pentru panou frontal, cat si pentru carcasa. Pentru a realiza acest design, cei de la Samsung au modificat carcasa astfel incat spatiul pentru alte componente a fost redus, iar asta a afectat bateriile folosite.

Dupa prima rechemare a Galaxy Note 7 de catre Samsung s-a descoperit faptul ca bateriile furnizate de catre Samsung SDi erau prea mari pentru compartimentul in care au fost fortate. In aceasta idee, placile care izoleaza compartimentele bateriei erau prea apropiate inspre marginile bateriei, iar sub presiunea aplicata de catre carcasa erau predispuse la scurtcircuitarea bateriei, supraincalzirea si in final explozia sa.

Galaxy Note 7 – iata de ce explodeaza bateriile

galaxy-note-7-baterie-foc-1

Separat de acestea, au fost gasite probleme si cu banda izolatoare a bateriilor, facuta de catre o alta companie, cat si cu stratul protector al electrozilor negativi. Separat, aceste probleme nu ar putea genera explozia bateriilor, insa combinate si cu presiunea aplicata pe placile izolatoare avem drept rezultat efectul pe care l-am vazut in ultimele saptamani.

Conform acestei teorii, montarea bateriilor in carcasa curbata si sigilarea terminalului pentru a-l face impermeabil ar avea drept rezultat o presiune neobisnuit de mare aplicata pe marginile bateriei. Aceasta presiune combinata si cu defectele de fabricatie ale bateriei, mentionate anterior, a rezultat in numeroasele explozii pe care le-am tot vazut pana acum.

galaxy-note-7-baterie-foc

Desigur ca aceasta este doar o teorie si Samsung nici macar nu a reusit sa afle adevarata cauza a problemelor, insa totul ar putea avea la baza exact aceste defecte. Unii ingineri ai Samsung probabil au prevazut aceste posibile probleme, insa graba de a aduce terminalul pe piata probabil a dus la ignorarea lor.

Din pacate rezultatul nu a fost cel dorit si Samsung are foarte multe de tras de pe urma acestei decizii.