Apple dezvolta o tastatura “magica” cu ecrane E Ink

Apple dezvolta o tastatura "magica" ale carei taste sunt inlocuite de catre ecrane E Ink pe care utilizatorul le poate personaliza.

Compania Apple ar putea avea un produs extrem de interesant in dezvoltare in momentul de fata, asta daca este sa dam crezare unui zvon aparut astazi din China. Vorbim despre un aparent angajat al celor de la Foxconn, acesta dezvaluind faptul ca Apple dezvolta o tastatura “magica” ale carei taste sunt formate in totalitate din ecrane OLED.

In clipul video de mai jos aveti o tastatura produsa de catre Sonder, companie cu care ar colabora si Apple, ea reusind sa inlocuiasca tastele unei tastaturi cu ecrane E Ink. Vorbim despre un prototip aflat in stadiul incipient de dezvoltare, insa noua tastatura “magica” ar avea fiecare tasta inlocuita de catre un ecran E Ink care poate fi personalizat.

Dupa cum puteti vedea si din clipul video de mai jos, literele, cifrele si simbolurile de pe taste pot fi inlocuite cu absolut orice doreste utilizatorul folosind un program pentru calculator. Cu o asemenea tastatura disponibila, orice aplicatie si-ar putea crea propriile taste pe care sa le folosim, ele avand si imagini separate pentru fiecare functie.

Apple ar fi atat de interesata de tehnologie, incat este in proces de a cumpara compania care a dezvoltat-o, deci s-ar putea sa auzim de asta in viitor. Prototipul tastaturii a fost prezentat de catre cei de la Foxconn intr-o universitate din China in cadrul unei sedinte private, deci probabil intr-un an sau doi, tastatura va fi lansata pe piata.

Separat de aceasta tastatura “magica”, in cadrul acelui eveniment a fost prezentata si noua tastatura a MacBook Pro care are un panou OLED montat de catre Apple. Toate tastele din partea superioara a tastaturii MacBook Pro 2016 au fost inlocuite de catre un ecran OLED, acesta putand fi personalizat, astfel incat tastele sa aiba functii diferite.