Vanzarile de Mac-uri au scazut in T3 2016

Vanzarile de Mac-uri au scazut in T3 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, compania Apple nereusind sa-si convinga clientii sa-i mai cumpere produsele.

Compania Apple nu a avut in T3 2016 prea bun in ceea ce priveste vanzarile de Mac-uri, cei de la Gartner anuntand o scadere substantiala a vanzarilor fata de T3 2015. Mai exact, la nivel global vanzarile de Mac-uri au scazut cu 13.4%, asta in timp ce in SUA ele au scazut cu 10.7%, deci vorbim despre scaderi pe linie pentru cei din Cupertino.

In T3 2015 compania Apple a vandut 5.3 milioane de Mac-uri, insa in T3 2016 cei din Cupertino au reusit sa comercializeze doar 4.9 milioane de astfel de produse in lumea intreaga. Scaderea este una destul de mare, insa usor mai mica decat cea inregistrata de catre Acer, aceasta companie avand cea mai mare scadere dintre toti producatorii.

Desi se afla in continuare pe prima pozitie, la o distanta foarte mica de locul 2, cei de la Lenovo au inregistrat deasemenea o scadere substantiala a vanzarilor de PC-uri. Intreaga industrie producatoare de PC-uri a inregistrat o scadere de 5.7 in vanzari in T3 2016, asta desi in top 5 au existat unele companii care au reusit sa-si creasca usor vanzarile.

Vanzarile de Mac-uri au scazut in T3 2016

vanzari-mac-global

In cazul celor de la Apple, scaderea vanzarilor este in principal datorata faptului ca lumea asteapta lansarea unor noi modele in perioada aceasta. S-a zvonit de cateva luni ca un MacBook Pro nou si un posibil MacBook Air imbunatatit ar putea fi lansate de catre cei de la Apple, iar multi oameni asteapta actualizarile in loc sa cumpere actualele produse.

“There are two fundamental issues that have impacted PC market results: the extension of the lifetime of the PC caused by the excess of consumer devices, and weak PC consumer demand in emerging markets. In emerging markets, PC penetration is low, but consumers are not keen to own PCs. Consumers in emerging markets primarily use smartphones or phablets for their computing needs, and they don’t find the need to use a PC as much as consumers in mature markets.”

vanzari-mac-global-1

Spre deosebire de industrie, scaderea vanzarilor Apple este dubla, iar in SUA este singurul producator din top 5 care a inregistrat o scadere in vanzari. Cei de la Lenovo au preluat locul 3 de la Apple in top 5 cu o crestere de 15.3% a vanzarilor, in aceasta piata vanzarile totale scazand cu 0.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.