Prima Pagina Apple Angajatii Apple fura pozele din iPhone-urile clientilor

Angajatii Apple fura pozele din iPhone-urile clientilor

Angajatii unui Apple Store din Australia au furat poze din iPhone-urile clientilor si faceau poze angajatelor sau clientelor fara voia lor.

Compania Apple are in fata un nou scandal in Australia, acolo fiind descoperit faptul ca angajatii sai au furat poze din iPhone-urile duse de catre clienti in service, sau pentru buy back. Mai mult decat atat, angajatii faceau poze altor angajate, sau clientelor care intrau in magazine, acordandu-le note, pentru frumusete, fiecareia de la 1 la 10.

Conform unui ziar local, peste 100 de poze, unele nud, cu angajate si cliente ar fi fost inregistrate de catre angajatii unui Apple Store din Brisbane fara permisiunea femeilor. Separat, mult mai multe poze au fost extrase din iPhone-urile clientiloe de catre angajati, totul fara a vreuna dintre victime sa stie ceea ce fac angajatii celor de la Apple.

Problema a fost descoperita de catre un angajat care a observat ca un tehnician se uita prin pozele dintr-un iPhone care fusese lasat pentru reparatii in magazin. Pana in prezent, patru barbati angajati in acel Apple Store au fost angajati in urma acestui scandal, iar Apple aduce din SUA un angajat al departamentului de resurse umane pentru a administra problema.

Angajatii Apple fura pozele din iPhone-urile clientilor

Separat de problemele din acel Apple Store din Brisbane, angajati din magazinele situate in Queensland si Sydney se tem ca exact acelasi lucru se intampla si acolo. Conform angajatilor, cei care fac pozele le distribuie altor angajati si le discutau, managerii magazinului fiind constienti despre problema, insa refuzand sa spuna care sunt angajatii care fac asta.

“They’ve been taking pictures of them (customers) in store, taking pics off their phones and taking pictures of female staff members. One person would take a photo and add it to the chat and others would give the person or their butt or their boobs a rating out of 10 and they would add their own side commentary. Everyone feels uncomfortable and the female staff don’t know how to feel because the leadership won’t tell staff who is involved.”

apple-furt-poze-clienti-australia

Apple a anuntat aseara ca investigheaza problemele din Australia, insa desigur ca foarte multa lume priveste extrem de critic tot ceea ce se intampla acolo. Avand in vedere strategia Apple privind protejarea datelor din iDevice-uri, faptul ca unii angajati fura poze din terminale este o dovada a faptului ca exista si persoane carora nu le prea pasa de intimitatea altora.

“Apple believe in treating everyone equally and with respect, and we do not ­tolerate behaviour that goes against our values,” the statement read. “We are investigating a ­violation of Apple’s business conduct policy at our store in Carindale, where several employees have already been terminated as a result of our findings.”

Apple a refuzat sa spuna daca alte magazine din Australia au probleme similare, insa probabil situatia nu se limiteaza doar la aceasta tara. Este de asteptat ca in anumite medii de lucru sa apara probleme de acest gen, iar incidente privind furtul pozelor din iDevice-uri au aparut inclusiv in SUA si sigur se intampla si in alte zone.

 • client

  Pana la urma vina este a clienților ca nu au scos pozele din telefon înainte de a da telefonul prin sistemul buy-back. Iar in privința altor probleme cum ai fi probleme hardware sau a softului aici trebuia sa se păstreze confidențialitatea. Părerea mea asta ar fi.

 • Cum sa dai vina pe client cand aia ar trebui sa stearga datele fara sa se uite la ele ? Cel putin daca terminalul este lasat pentru schimb cu altul mai bun ?

 • RaduD

  Cred ca terminalul ar trebui restaurat in fata clientului atunci cand este adus in service/magazin. Altfel, avand acces din acesta la Cloud, Facebook, Instagram, etc., intimitatea este egala cu zero…

 • Ion

  Clientul are de ales cand aduce aparatul la reparat la Genius Bar. Ori il sterge complet de fata cu angajatul Apple, ori il lasa asa si face cunoscut codul de deblocare. Deci e pe proprie raspundere in principiu.

 • Srb Srb

  Pana si la noi cand dai dispozitivul fie la reparat fie la buy back ai si politica de confidentialitate

 • Srb Srb

  Aici Apple va pierde procesul iar acei angajati vor fi cei care vor plati

 • Olimpiu

  E ca si cum ti-ai duce filmul la developat si ai avea pretentia sa ti-l prelucreze legat la ochi. Daca le face publice insa, poate fi acuzat.

 • V.P

  Superb .

 • crixalis

  Exact, cand iti duceai filmul la developat cum mai era? Nu te gandeai ca vai imi vad angajatii pozele.

 • Fosocle

  Si era ok sa isi faca si ei o copie?
  Situațiile sunt total diferite. In ipoteza data de tine si @Olimpiu, erai conștient de faptul ca cineva iti va vedea pozele si aveai posibilitatea sa le cenzurezi. Aici nu. Mai ales ca multe telefoane ajung in service pentru ca nu mai pot fi pornite. Nici nu ai avea cum sa ștergi datele

 • Iulian

  Daca e defect, posibil sa nu poti sa pornesti telefonul sa stergi ce ai de sters, ca de aia e defect…data viitoare nu mai tii nuduri in telefon 🙂