Apple nu mai securizeaza iPhone in magazine

Recent compania Apple a facut o schimbare foarte surprinzatoare pentru magazinele sale din lumea intreaga, aceasta urmand a fi pe placul hotilor. Daca pana recent Apple monta cabluri de siguranta pentru a securiza terminalele iPhone de mesele pe care erau expuse, acum lucrurile sunt diferite si terminalele nu mai sunt protejate la fel.

In ideea de a simplifica modul in care sunt prezentate terminalele iPhone in Apple Store-urile din lumea intreaga, compania Apple a eliminat cablurile de siguranta. In aceasta idee, toate terminalele iPhone expuse vor putea fi luate in mana de catre clienti si folosite ca si cum ar fi dispozitivul propriu, ele fiind si mult mai usor de furat.

Apple vrea ca ai sai clienti sa poata experimenta iPhone asa cum fac cu propriul smartphone, pentru a fi mai usor de convins sa cumpere dispozitivul. Mai mult decat atat, Apple isi imagineaza ca ai sai clienti vor incerca si carcase cu terminalele expuse in magazine si vor cumpara accesorii impreuna cu dispozitivul cu care vor pleca de la magazin.

Desi aceasta schimbare va usura munca hotilor care doresc sa fure terminalele iPhone din magazine, camerele de supraveghere vor fi monitorizate mai atent de catre oamenii de securitate. Mai mult decat atat, toate terminalele furate pot fi blocate de catre Apple prin iCloud, iar atunci ele nu vor mai putea fi deblocate vreodata, nici macar cu plata.

“Apple says this is to allow people to hold them properly, try cases on them and even see how they feel in your pocket. It’s a bold move, especially given the lack of visible security in the building. We couldn’t spot a single CCTV camera, although any phone taken out of the store will set off an alarm. If not returned, the phones will also be rendered unusable.”

Miscarea celor de la Apple este una foarte curajoasa si exista sanse foarte mari ca viitorii clienti sa fie mai usor de convins sa cumpere un nou iPhone.

iphone-cablu-siguranta-apple-store