Facebook – noi functii pentru pozele la 360 de grade

Facebook permite acum alegerea modului initial de vizualizare a pozelor facute la 360 de grade si incarcate in retea.

In cursul zilei de ieri compania Facebook a anuntat lansarea unor noi functii pentru cei care vizualizeaza sau incarca poze inregistrate la 360 de grade. Mai exact, in momentul in care utilizatorii incarca o poza facuta la 360 de grade, au optiunea de a selecta modul in care aceasta este afisata pentru prima oara celor care o vizualizeaza.

Optiunea pentru a selecta modul de vizualizare este disponibila in interfata prin care se incarca si publica o poza folosind aplicatia Facebook pentru iOS. Aceasta functie ne permite sa stabilim de la bun inceput cum este afisata o poza incarcata de catre noi in reteaua de socializare Facebook, deci toata lumea o va vedea la fel chiar de prima oara.

“We’ve heard you loud and clear and we’re excited to roll out the ability to set the initial field of view on your 360 photo on iOS, Android and Chrome for desktop. To change the view, simply upload a 360 photo, then, before posting, move your photo around by dragging with your finger or select Edit on desktop and move the mouse until you’ve reached the desired view. Your friends will now see this angle of your photo when you post to Facebook.”

Separat, cei de la Facebook urmeaza deasemenea sa permita introducerea in albume a pozelor facute la 360 de grade, deci veti putea crea albume speciale cu ele. Mai mult decat atat, Facebook va permite combinarea publicarii de poze normale cu clipuri video, sau poze la 360 de grade, aceasta functie urmand a fi oferita in saptamanile urmatoare.

Aceasta noua functionalitate este oferita chiar de ieri pentru toti utilizatorii direct prin aplicatia Facebook, fara ca aceasta sa necesite vreo actualizare. Pentru functia de publicare a pozelor in albume nu se stie deocamdata cat timp va fi necesar pana cand ea va fi oferita, insa probabil nu va dura mai mult de cateva saptamani pana cand o vom avea.

facebook-poze-360-grade