Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – cat conteaza diferenta in performante

iPhone 7 – cat conteaza diferenta in performante

iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu 32 GB sau 128/256 GB au performante diferite in ceea ce priveste scrierea si citirea datelor.

Acum mai bine de o saptamana v-am spus ca intre iPhone 7 si iPhone 7 Plus de 32 GB si 128/256 GB exista diferente in ceea ce priveste performantele. Mai exact, mediile de stocare folosite in aceste doua tipuri de produse au performante diferite, unitatile cu 32 GB de stocare fiind substantial mai incete, in unele cazuri, decat cele cu 256 GB spatiu de stocare.

Compania Apple nu recunoaste aceasta diferenta intre performantele mediilor sale de stocare pentru 32 GB si 128/256 GB ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, insa ea exista. In testele sintetice diferenta in viteza de scriere este de aproximativ 10x intre modele, insa in cazul meu ea este de 5x, deci nu toate unitatile au medii de stocare chiar atat de incete.

In lumea reala, diferenta nu se apropie de 2x intre modele, nici in cazul meu, nici in cazul unitatii folosite in acest test, insa exista totusi o diferenta sesizabila foarte usor. In clipul video de mai jos veti vedea cat dureaza transferul unui fisier de aproape 5 GB intre un iPhone 7 32 GB si un iPhone 7 256 GB, modelul al doilea avand castig de cauza.

iPhone 7 – cat conteaza diferenta in performante

iPhone 7 256 GB transfera acel film de aproape 5 GB in 2 minute si 39 de secunde din Mac, in timp ce iPhone 7 32 GB are nevoie de un minut in plus pentru a face transferul. Dupa cum puteti vedea, diferenta nu este la fel de dramatica precum o prezinta testele de performanta, iar daca aveti un model care are un spatiu de stocare ceva mai rapid, ea se va reduce la jumatate.

In ciuda acestui lucru, Apple a lansat din nou terminale iPhone care au diferente in ceea ce priveste performantele, insa partea buna este ca le veti resimti doar in teste de acest gen. Cand transferati cantitati mari de date veti vedea diferente intre timpii de transfer, insa in utilizarea zilnica a iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu veti vedea vreo diferenta in rapiditate.

 • bogdan

  Este o nedreptate mare,

 • uti79

  E si normal sa fie o diferenta de viteza la transferul de date , deoarece un pachet de date de ex :de 5gb pe o memorie de 32 gb pe un iphone 7 distribuie pachetele de date diferit fata de un iphone 7 de 256gb sau fata de iphone 7 plus care are si memorie ram cu un 1gb in plus

 • Srb Srb

  bine punctat, multa lume nu stie ca si SSD din laptopuri/desktop cu cat ai mai putin spatiu liber cu atat se reduce viteza.

 • Razvan

  E normal sa fie asa o diferenta. Iphone de 32gb din test a scos pe write memory destul de putin, al meu a scos aproape dublu.

 • Joker

  Cum se numește aplicația?

 • Ovi06

  @Joker PerformanceTest

 • Ovi06

  @Razvan Dap si al meu 75Mb/s

 • David

  ai dreptate,o nedreptate pentru 200 de euro plătiți în plus.

 • Sturzu Petru Adrian

  se mareste viteza *

 • Srb Srb

  nu, cu cat ai mai putin spatiu liber..viteza de citire/scriere se reduce