TSMC va produce chip-urile iPhone 8 si 8S

TSMC este singurul producator al actualelor chip-uri A10 Fusion folosite in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, compania taiwaneza urmand a produce inclusiv procesoarele urmatoarelor 2 modele ale iPhone. Conform informatiilor furnizate in cursul zilelor trecute de catre reprezentantii sai, cei de la TSMC se astepata sa produca inclusiv viitoarele chip-uri A11 si A12.

In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru T3 2016, cei de la TSMC au dat de inteles ca vor fi parteneri exclusivi ai Apple si in urmatorii 2 ani. Ei urmeaza sa produca viitoarele chip-uri A11 si A12 ale iPhone 8 si iPhone 8S folosind un proce de fabricatie de 10nm si respectiv 7nm, un progrese semnificativ fata de ceea ce exista acum.

Practic, imbunatatind radical procesul de fabricatie al chip-urilor, cei de la TSMC pot oferi performante mai bune pentru terminalele mobile ale companiei Apple, dar si consum redus de energie. TSMC sustine ca va lucra din greu la imbunatatirea procesului de fabricatie si se asteapta la un salt tehnologic major in urmatorii 2 ani, cel putin in baza a ceea ce stim acum.

Desi deocamdata nu este 100% sigur ca TSMC a castigat contractul pentru fabricarea viitoarelor chip-uri Apple folosind un proces de fabricatie de 7nm, acest lucru se va intampla, cel mai probabil anul viitor. iPhone 8 si iPhone 8S trebuie sa ofere performante mai bune si consum mai mic de energie, iar TSMC pare sa fie compania perfecta pentru a oferi asta.

“Based on this comment, and assuming that the A12 chip will be manufactured in a 7-nanometer process rather than a 10-nanometer one (and I believe this is a safe assumption to make), it stands to reason that TSMC has won the entirety of the Apple A12 contract. Additionally, since the 7-nanometer node is expected to be TSMC’s leading edge technology until around 2020 (when it rolls out its 5-nanometer technology), Apple will likely build the A13 on TSMC’s 7-nanometer technology as well.”

iphone-8-tsmc-chip-a12