Multiple website-uri nu pot fi accesate din cauza unui atac informatic

Daca astazi ati avut probleme cu accesarea unor website-uri importante, ei bine ele persista si in aceasta seara, un atac informatif ciind la baza tuturor problemelor. DynDNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de tip DNS au fost atacati noaptea trecuta de catre hackeri, iar multiple website-uri importante nu au putut fi accesate.

Acest atac a fost reluat in aceasta dupa-amiaza iar cei de la DynDNS confirma ca vor exista in continuare probleme cu accesarea anumitor website-uri. Mai exact, website-uri precum Spotify, Twitter, Netflix, Reddit, Box, Pinterest sau Paypal au fost si vor fi afectate in urmatoarele ore, ele putand avea functionare intermitenta, sau putand deveni inaccesibile.

Am experimentat aceste probleme in aceasta seara pentru o scurta perioada de timp si in cea mai mare parte noi nu ar trebui sa fim afectati de catre ele. In ciuda acestui lucru, in functie de dimensiunile atacurilor, numarul website-urilor afectate ar putea fi cu mult, mult mai mare decat va imaginati si mai multe website-uri ar putea deveni inaccesibile.

In principal doar continentul american este afectat de catre aceste probleme, dar in functie de cat de afectate vor fi serverele, problemele se resimt intr-o anumita masura inclusiv in tara noastra. Acestea fiind spuse, daca veti avea probleme cu accesarea anumita website-uri, sau daca ele nu vor functiona corect, stiti ce anume sta la baza lor.

probleme-internet-website