Siri vs Google Assistant – comparatie complexa

Siri si Google Assistant sunt puse fata in fata intr-un test complex menit sa ne arate care dintre cei doi asistenti este cel mai bun.

Siri si Google Assistant, oferit exclusiv in Google Pixel deocamdata, sunt testate intr-un prim clip video pentru a ne arata care dintre ele functioneaza mai bine. Vorbim despre o serie de intrebari care sunt puse pentru fiecare asistent in parte pentru a vedea care le intelege mai bine, care raspundere mai repede si ofera raspunsuri mai complexe.

De la bun inceput veti observa ca Google Assistant raspunde mai repede decat Siri in cam toate situatiile si preia comenzile vocale mai repede decat asistentul celor de la Apple. In ciuda acestui lucru, Google Assistant ofera informatiil mai putine si intr-un format mai simplu decat Siri, deci din acest punct de vedere asistentul Apple castiga.

Marele avantaj al Google Assistant sta totusi in faptul ca este capabil sa urmareasca indeaproape contextul unei conversatii, Siri nefiind capabil sa faca asta. Acest neajuns al Siri a este vizibil in doua situatii in care asistentul nu a reusit sa raspunda in mod corect la intrebari, iar cei de la Apple au multe de rezolvat din aceasta privinta.

Siri vs Google Assistant – comparatie complexa

Mai mult decat atat, Google Assistant intelege mai bine ceea ce spun utilizatorii, lucru la care Apple lucreaza de cativa ani, dar din pacate nu reuseste sa ofere o experienta la fel de buna. Cei de la Google au mai multe date pe care se pot baza pentru a imbunatati sistemele de acest gen, asa ca aici compania din Mountain View are un foarte mare avantaj.

Per total, Siri ofera mai multe informatii pentru intrebari, insa nu este capabil sa urmeze contextul unei confersatii la fel de bine precum Google Assistant. Google Assistant este mai rapid in a raspunde la intrebari si le intelege mai bine, urmareste mai bine contextul unei conversatii, dar ofera mai putine informatii la intrebari.

In concluzie, desi Apple si Google se lauda ca asistentii lor sunt extrem de buni, fiecare dintre ei are puncte forte si puncte slabe, iar clipul video de mai sus le dezvaluie pe toate.

5 COMENTARII

  1. degeaba incerci sa indulcesti lucrurile si pentru apple, scrie titlul acolo mare: “google umileste apple” sau ” google matura e jos cu apple” chestii din astea, sti tu bine cum se face :))