Barbatul care a atacat un magazin Apple a fost condamnat

Barbatul care a devastat un magazin Apple in Franta a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare si plata a 17,548 de euro.

Luna trecuta v-am spus ca un barbat a patruns intr-un Apple Store in mijlocul zilei si a distrus produse expuse de catre cei din Cupertino pentru testare in magazin. Cei de la Apple au estimat pagubele la aproximativ 60.000 de euro, insa astazi a fost data prima hotarare in procesul intentat de autoritati impotriva barbatului si suma acordata de judecator este mai mica.

Pentru inceput va spun ca barbatul a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru toata distrugerea facuta in Apple Store, el trebuind sa plateasca si daune de 17,548 de euro. Desi Apple a spus ca paguba a fost mare, politia nu a reusit sa inspecteze produsele distruse, asa ca judecatorul a decis sa acorde despagubiri mai mici.

Judecatorul a ajuns la concluzia ca produsele expuse acolo de catre Apple nu erau destinate vanzarii, deci nu aveau valoarea unui produs care trebuia sa fie vandut pe piata. In aceasta idee, despagubirile sunt de peste 3 ori mai mici decat suma estimata de catre compania Apple, dar ele probabil vor creste in urma apelului facut pentru aceasta hotarare.

Pentru a scapa de o pedeapsa privativa de libertate, barbatul a afirmat ca se afla intr-o stare “monstruoasa” de nervozitate cauzata de problemele cu garantia unui produs Apple. Cu aceasta aparare, iata ca el a scapat de inchisoare, iar suma pe care va trebui sa o plateasca Apple nu este nici pe departe atat de mare precum s-a estimat initial.