Surface Dial – accesoriul inedit pentru a controla Surface Studio

Microsoft Surface Dial este un accesoriu inedit creat special pentru a permite controlarea Surface Studio.

Surface Dial este un nou accesoriu prezentat in cursul acestei seri de catre compania Microsoft, el fiind creat special pentru a controla noul Surface Studio. V-am spus in articolul dedicat acestui produs ca el a fost gandit special pentru profesionistii foto/video, iar Surface Dial a fost creat pentru a le permite sa controleze mai usor acest calculator.

Surface Dial seamana cu un puc de hochei, insa cu ajutorul sau clientii Microsoft pot afisa un meniu radial cu o paleta de culori din care pot alege pentru a desena in aplicatiile Windows. Cu ajutorul sau un designer poate accesa aproape imediat o varietate de culori pe care le poate folosi in desenele pe care le face, noul mod de interactiune fiind superior celui oferit de catre interfata aplicatiilor.

Folosind Surface Dial poate fi controlata deasemenea o imagine, utilizatorul putand face zoom in/out in diverse zone ale ei, sau putand-o manipula dupa bunul plac. Noul accesoriu pentru Surface Studio are implementat si un motor vibrator pentru haptic feedback si desigur ca poate inregistra apasarile noastre ca si click-urile unui mouse.

Surface Dial – accesoriul inedit pentru a controla Surface Studio

Separat de aplicatiile pentru design, in aplicatii precum Spotify, Surface Dial permite ajustarea volumului Surface Studio printr-o simpla rotire. Microsoft ofera un API special pentru acest accesoriu, asa ca dezvoltatorii isi pot creat aplicatiile special pentru a profita de functionalitatea pe care el este capabil sa o ofere in momentul de fata.

Partea interesata a Surface Dial este ca el poate fi inclusiv plasat pe ecran pentru a fi folosit la desen, deci vorbim despre multiple moduri de interactiune oferite. Separat de Surface Studio, accest accesoriu este compatibil inclusiv cu Surface Pro 3, Pro 4 si chiar Surface Book, deci poate fi folosit pe multiple produse ale celor de la Microsoft.

Surface Dial va fi vandut la pretul de 99 de dolari de catre compania Microsoft incepand cu 10 noiembrie.

surface-dial

surface-dial-1