Adaptorul Lightning to USB-C pentru MacBook Pro si iPhone

Pentru a conecta MacBook Pro la iPhone ai nevoie de un adaptor lightning to usb-c vandut de catre compania Apple.

Dimineata v-am spus ca nu puteti conecta iPhone la MacBook Pro direct deoarece Apple a eliminat toate porturile USB-A din noul laptop, implementand doar porturi Thunderbolt si USB-C. In aceasta idee, pentru a putea conecta un iPhone la noul MacBook Pro este necesar sa cumparati un cablu lightning to USB-C special care costa intre 29 de euro si 39 euro.

Acest cablu este obligatoriu in cazul in care aveti un iPhone sau o tableta iPad pe care doriti sa le conectati la MacBook Pro, compania Apple neavand unul inclus in pachetul produsului. Desigur ca Apple trebuia sa includa un asemenea cablu pentru a facilitatea conectarea celorlalte produse ale sale la MacBook Pro, dar nu a facut-o.

Decizia celor de la Apple de a nu include macar un adaptor USB-A to USB-C in cutia MacBook Pro este una extrem de ciudata si stupida in acelasi timp. A nu oferi suport pentru propriile produse este o dovada a faptului ca nu-ti prea pasa de experienta pe care o au clientii, desi Apple se lauda totdeauna ca acorda foarte mare atentie acestui aspect.

Puteti gasi noul adaptor pentru achizitie in aceasta pagina din Apple Store Europa.

adaptor-lightning-to-usb-c-macbook-pro-iphone