MacBook Pro Touch Bar ruleaza iOS

Touch Bar din noul MacBook Pro ruleaza o versiune speciala a iOS si este controlat din noul chip T1, camera si Touch ID avand aceeasi administrare.

Daca vazand cum functioneaza noul Touch Bar al noului MacBook Pro, ati avut un deja vu gandindu-va la iOS, ei bine exista un motiv foarte bun pentru acest lucru. Se pare ca Touch Bar din noul MacBook Pro functioneaza un baza unei versiuni speciale a watchOS, care in esenta este un iOS gandit special pentru Apple Watch inca de anul trecut.

Apple a implementat in noul MacBook Pro un chip T1 special care securizeaza amprentele scanate de catre Touch ID, el functionand independent de macOS Sierra. Acest chip T1 controleaza in acelasi timp si Touch Bar, aceasta componenta functionand deasemenea independent de sistemul de operare macOS al MacBook Pro.

Pentru a creste securitatea utilizatorilor, compania Apple a conectat si camera FaceTime a noului MacBook Pro la acest nou chip T1, ea fiind deasemenea controlata de catre watchOS. Practic, Apple se foloseste de acest chip enclava, securizat, pentru a controla trei componente ale MacBook Pro, ele beneficiind de securitate suplimentara, separat de macOS Sierra.

MacBook Pro Touch Bar ruleaza iOS

Detalii privind noul chip T1 folosit in MacBook Pro nu exista, separat de ceea ce controleaza el, dar probabil vorbim despre un hardware destul de potent. Este greu de spus daca Apple foloseste un procesor dual-core pentru el si macar 512 MB RAM, insa probabil vom afla aceste detalii dupa ce laptop-ul va fi dezasamblat de catre experti.

Este destul de neobisnuit ca Apple sa foloseasca iOS si un chip special T1 in noul MacBook Pro, insa probabil aceasta era singura metoda de a oferi securitate suplimentara pentru utilizatori. Avand in vedere strategia celor de la Apple, camera noilor MacBook Pro va fi aproape imposibil de accesat, iar Touch ID este oricum imposibil de spart.

Acestea fiind spuse, aceasta dezvaluire explica intr-o masura destul de mare costul ridicat al noilor MacBook Pro in comparatie cu modelele standard.