Apple preda o lectie extrem de dura britanicilor dupa Brexit

Desi Apple a amanat sa le arate britanicilor ce inseamna Brexit, prezentarea noilor MacBook Pro a venit cu un dus extrem de rece in cursul zilei de ieri. Mai exact, preturile Mac-urilor Apple in Marea Britanie au crescut cu pana la 500 de lire, da ati citit bine, din cauza fluctuatiilor de curs valutar, britanicii ramanand extrem de uimiti de schimbari.

Valoarea lirei sterline a scazut extrem de mult in urma votului pozitiv pentru Brexit, iar britanicii au inceput sa resimta efectele chiar din zilele anterioare votului. Apple a asteptat mai mult pentru a face schimbarile de preturi, iar ele au zguduit serios intentiile de achizitie ale britanicilor care erau in cautarea unui Mac nou in momentul de fata.

Mai exact, pretul Mac Pro a crescut cu 500 de lire peste noate, in timp ce pentru restul MacBook Air, Pro sau iMac preturile au crescut cu pana la 400 de lire. Practic, in momentul de fata Apple vinde noile MacBook Pro in Marea Britanie cu paritate lira – dolar de aproape 1:1, asta desi o lira costa 1 dolar si 22 de centi in momentul de fata.

Fara pre amulta rusine, compania Apple le-a aratat britanicilor ce inseamna independenta si le-a crescut preturile suficient de mult pentru a-i linisti cu Brexitul lor. Totusi, lucrurile nu se vor opri aici, deoarece valoarea lirei este in plina scadere inca din vara si, teoretic, va scadea in continuare, deci preturile locale vor mai creste simtitor.

Chiar si cu taxa de 9% aplicata pentru pretul american al MacBook Pro, britanicii platesc cu 150 de dolari mai mult pentru cel mai ieftin model al MacBook Pro in momentul de fata. Desigur ca putini se vor plange de modificarile de preturi pentru ca nu prea au de ales, asa ca Apple va vinde in continuare foarte multe produse.

macbook-pro-pret-brexit