18 luni de inchisoare pentru hackerul ce a furat poze nud din iCloud

La inceputul lunii septembrie din cursul anului trecut, internetul a fost inundat de mii de poze nu cu vedete ale Hollywood, majoritatea fiind furate din conturile iCloud ale acestora. In spatele atacului de tip phishing, deoarece iCloud nu a fost spart, s-a aflat un hacker care a fost acum condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea care totalizeaza 18 luni.

Hackerul a cazut la o intelegere cu procurorii pentru a primi o pedeapsa mai mica decat ar fi trebuit, iar asa se incheie unul dintre cele mai mari scandaluri din 2015. Ryan Collins este numele hackerului care a obtinut acces la conturile iCloud ale vedetelor de la Hollywood, el reusind sa le pacaleasca pe acestea sa-i ofere parolele, sau date care sa-i permita sa le reseteze.

Collins a fost pus sub invinuire in cursul lunii martie, iar desi el si-a recunoscut vina in timpul anchetei penale, se pare ca nu s-au gasit dovezi care sa-l lege direct de pozele publicate pe internet. In ciuda acestui lucru, procurorii au gasit probabil si alte dovezi ale comiterii unor infractiuni, iar asa s-a ajuns la o intelegere cu privire la vinovatia sa.

FBI a trimis in judecata alti doi hackeri pentru infractiuni similare, dar separate, iar in ambele situatii acestia si-au recunoscut vina pentru a primi o pedeapsa mai blanda. Unele vedete ale Hollywood anuntasera anul trecut ca vor cere despagubiri hackerilor, dar pana acum nu s-a intamplat nimic in acest sens.

icloud-hack