Prima Pagina MacBook Pro Apple: nu cream produse gandindu-ne la pret

Apple: nu cream produse gandindu-ne la pret

Preturile noilor MacBook Pro au suparat foarte multi clienti ai companiei Apple, asa ca managerii sai le-au aparat intr-un interviu.

Foarte multa lume a fost luata prin surprindere de faptul ca noile MacBook Pro au preturi mult mai mari fata de de modelele anterioare, iar acest lucru a ajuns si la “urechile” Apple. Intr-un interviu dat imediat dupa conferinta, Phil Schiller, vicepresedintele diviziei de marketing, a afirmat ca Apple nu creaza produsele gandindu-se la pretul lor final.

Conform lui Schiller, Apple creaza produsele gandindu-se doar la experienta pe care acestea le ofera pentru clientii care se asteapta la produse de calitate din partea Apple. In aceasta idee, Apple sustine ca uneori exista posibilitatea ca produsele sa aiba preturi mai mari decat se asteapta lumea, dar asta doar pentru ca atat de mult costa tehnologiile implementate in produse.

Desigur ca Apple nu avea altceva de facut decat sa apere decizia de a creste pretul de vanzare al MacBook Pro, indiferent de consecintele acesteia. Clientii finali au desigur optiunea de a ignora produsele Apple si a forta compania americana sa inteleaga faptul ca uneori preturile sale sunt nejustificat de mari pentru ceea ce ofera produsele integrate.

Deocamdata, noul MacBook Pro inregistreaza vanzari bune din partea fanilor Apple, insa peste cateva saptamani lucrurile se vor aseza si vom vedea cat de mult apreciaza intr-adevar lumea noile inovatii si noile preturi. Apple a fost in repetate randuri criticata din cauza preturilor mari practicate pentru produsele proprii, iar acest lucru incepe sa afecteze vanzarile, dupa cum s-a tot vazut in ultimele trimestre fiscale.

“Dar noi nu cream produse gandindu-ne la pretul final, noi cream produse gandindu-ne la experienta pe care ele o ofera si la calitatea pe care oamenii o asteapta de la Mac. Uneori asta inseamna ca avem produse cu preturi mai mari decat se asteapta lumea, dar asta doar pentru ca atat costa crearea lor.”

macbook-pro-pret-apple

 • adikenzie

  Mi se pare normal. Nu poti avea inovatie la pret de chinezarie.

 • Srb Srb

  eu nu inteleg de ce se plang de preturi acum, cand vechile modele, au fost cam la fel

 • Srb Srb

  domne, nu inteleg SUNT cam ACELESI PRETURI ca anul trecut,si mai mici fata de anul 2012 !

 • Askforme

  Ce sa-ți povestesc….un amărât de ecran de maxim 10 euro nu justifica scumpirea Macbook-ului cu câteva sute.

 • Lucian Palievici

  Depinde ce faci cu produsele alea. Daca nu scoti bani din ele … nu merita banii.

 • Srb Srb

  poftim? vorbim fara sa stim

 • Acolo e alta situatie, brexit stuff.

 • Orion4tech

  Apple: “Ne place sa va mintim pe fata”.

 • Srb Srb

  hahah buna asta…cine nu te minte…e ca si cum ai zice Apple: “Oamenii au nevoie de oxigen”

 • david

  Inainte sa fie lansat iphone 7, pretul la Macbook pro 13″ era 900£ dupa lansarea telefonului a ajuns la 1000£ iar acum e 1250 £. (Ma refer la macbook din 2015) Deci in 30 zile au marit pretul de doua ori.

 • Srb Srb

  f ciudat…este neoficial sau poate are specs mai mari..pt ca oficial a ramas identic

 • Viorel Predatorul

  “Apple sustine ca uneori exista posibilitatea ca produsele sa aiba preturi mai mari
  decat se asteapta lumea, dar asta doar pentru ca atat de mult costa tehnologiile implementate in produse”

  Atunci de ce costul de fabricatie al unui iPhone este unul dintre cele mai mici, respectiv in jur de +/-200-230 dolari bucata, in timp ce pretul de vanzare este de 700-1100 dolari bucatica?
  De ce profitabilitatea neta a Apple este de 25-30%??
  De ce produsele Apple au tehnologii de anul trecut, iar altii care aduc tehnologii mai noi pot produce la preturi mai mici??

  Sincer, stiam ca Apple minte, dar asta este prea de tot :)))

 • Srb Srb

  cine face altfel? adica exista cineva care sa aiba exact aceleasi specificatii inside-out la jumatate de pret? Irelevant, plus ca anul viitor probabil vor reduce pretul putin

 • Viorel Predatorul

  Altii nu mint spunand ca pretul mare al produsului este cauzat de costul mare al tehnologiilor. Nici macar tu Srb nu poti spune ca tehnologiile din iPhone sunt scumpe, si de aia e pretul mare 🙂

 • Mr. Tambourine Man

  Scump, dom’le, scump!
  Dincolo era mai ieftin!

 • Srb Srb

  ahahah 🙂 scump dar la fel ca generatia anterioara 😀

 • Srb Srb

  despre ce vorbim? lasam lira si UK afara…vorbim de state si Europa

 • Aitistic Media

  Eu folosesc Windows 10 de câteva luni pe un Pavilion DV6 ,nu folosesc antivirus și nu am avut nici o problema până acum. Și la calculatoarele noi este la fel ca și la masini: cu cât sunt mai noi și au mai multă tehnologie, cu atât rezistă mai puțin ca modelele anterioare. Eu nu zic că Mac-ul sunt perfecte, doar că au mai puține probleme ca celelalte de la concurență. Sau poate mă înșel și am avut eu ghinion cu alte produse. Până la urmă fiecare este liber să cumpere ce vrea și ce crede ca este mai bun pentru el.