Asa functioneaza Touch Bar pe noul MacBook Pro cu Windows

Touch Bar din MacBook Pro afiseaza un Windows doar tastele cu functii standard pe care orice laptop le au disponibile.

Touch Bar al noului MacBook Pro a ridicat foarte multe semne de intrebare pentru clientii companiei Apple, iar asta in conditiile in care nu se cunosc atat de multe despre el. Unele persoane s-au intrebat cum functioneaza Touch Bar in cazul in care este folosit Windows prin Boot Camp, iar raspunsul este unul cat se poate de simplu.

Conform vicepresedintelui Apple, Craig Federighi, in momentul in care este folosit Windows pe MacBook Pro, Touch Bar va afisa vechile taste de control ale tastaturii. Deci, atunci cand rulati Windows pe MacBook Pro nu veti beneficia de functionalitatea oferita in macOS Sierra, ci veti vedea tastele standard F1-12, Escape si toate celelalte.

Mai mult decat atat butonul Power nu va permite folosirea Touch ID in cadrul Windows, deci nu veti beneficia de protectia pe care o ofera cititorul de amprente. Este de altfel si normal ca Apple sa nu ofere suport pentru un alt sistem de operare decat cel propriu, compania Microsoft actionand in exact acelasi mod cu laptop-urile proprii.

Desigur ca foarte putine persoane se gandesc sa foloseasca Windows pe un MacBook Pro in mod constant, asa ca acest mod de functionare al Touch Bar este cat se poate de normal.

“Craig, am I correct in assuming that the Touch Bar becomes a row of visual function keys when using Windows with Boot Camp?” “You are indeed!”

macbook-pro-touch-bar-taste-functii-windows

6 COMENTARII