iPhone 8 va avea ecran OLED dezvoltat de Sharp

iPhone 8 va avea ecran OLED fabricat de catre Sharp, insa doar unul dintre modele ar putea fi lansat cu aceasta componenta.

Compania Apple se pregateste sa lanseze iPhone 8 in cursul anului viitor, iar acum cateva zile v-am spus ca trei modele ar urma sa ajunga pe pietele globale in curand. O publicatie asiatica afirma ca Apple ar dori sa lanseze iPhone 8 in versiuni care au ecrane de 4.7 inch, 5 inch si 5.5 inch, lucru care este deocamdata greu de crezut de catre multi.

Aceeasi publicatie asiatica vine astazi cu alte clarificari privind iPhone 8, ea afirmand ca macar iPhone 8 Plus ar urma sa vina cu un ecran OLED, in functie de capacitatea de productie a Apple. Sharp urmeaza sa fie producatorul acestor ecrane OLED pentru iPhone 8, iar in functie de capacitatea sa de productie vor fi alese si modelele care le vor avea incluse.

Informatia vine de la Tai, presedintele companiei Sharp, el fiind numit in aceasta pozitie dupa ce Foxconn a achizitionat compania japoneza anul acesta. Tai este un apropiat al presedintelui Foxconn, iar pana acum presedintii companiilor asiatice partenere ale Apple au divulgat diverse informatii confidentiale privind produsele inca nelansate.

iPhone 8 va avea ecran OLED dezvoltat de Sharp

Totusi, ca iPhone 8 va avea un ecran OLED nu mai este de mult o surpriza, insa alegerea numai a anumitor modele care sa profite de aceasta tehnologie ar putea fi o alegere neasteptata. Compania Apple isi tot diferentiaza diversele modele ale iPhone de 2 ani de zile, iar cu iPhone 8 acest trend ar putea continua, modelele cele ma scumpe putand beneficia de cele mai mari schimbari.

“iPhone a evoluat constant in ultimii ani si acum va face trecerea de la panouri LTPS la OLED. Nu stim daca noile iPhone cu panou OLED vor avea succes, dar daca Apple nu merge pe aceasta cale si nu se transforma, nu va exista inovatie. Apple este in criza, iar aceasta este o oportunitate pentru ea. Noi vom produce aceste panouri OLED intr-o fabrica in Japonia. Putem de asemenea sa le fabricam si in SUA, daca Apple ne-o va cere.”

In final, cei de la Sharp sunt dispusi sa produca noile ecrane OLED pentru iPhone 8 inclusiv in SUA, aceasta putand fi prima oara cand terminalele Apple ar putea avea ecrane produse in aceasta tara. Desigur ca pretul lor va fi cu mult mai mare decat cel al ecranelor fabricate in Asia, asa ca Apple probabil va incerca sa se fereasca de ele.

iPhone 8 va fi lansat anul viitor, iar separat de ecran OLED, urmeaza sa aiba o carcasa din sticla, Touch ID integrat sub ecran, noi camere si multe alte schimbari majore.

iphone-8-ecran-oled-sharp