Prima Pagina MacBook Pro Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire

Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire

Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire, compania Apple eliminand aceasta functie iconica a produselor sale.

24

Ieri va spuneam ca noile MacBook Pro nu au logo iluminat, insa aceasta nu este singura schimbare pe care compania a facut-o, in rau, pentru clientii din lumea intreaga. Mai exact, noile MacBook Pro nu mai au nici sunetul iconic de pornire pe care Apple l-a folosit timp de atatia si atatia ani de zile si care permite identificarea rapida a oricarui Mac.

Apple a implementat pentru prima oara un sunet de pornire in Mac-urile lansate in cursul anului 1984, insa iata ca a decis ca ele nu trebuie sa mai existe in produsele sale. In aceasta idee, noile MacBook Pro vor avea o pornire silentiasa, asa cum se intampla si cu restul produselor pe care compania Apple le-a lansat in ultimul an pe piata.

Informatia privind eliminarea acestui sunet de pornire vine dintr-un document publicat de catre compania Apple, in acesta existand explicatii pentru resetarea NVRAM-ului. Daca inainte Apple le spunea utilizatorilor sa asculte sunetul de pornire pentru a reseta NVRAM-ul, acum aceasta specificare din instructiuni a disparut complet, semn ca si sunetul de pornire a disparut.

Eliminarea a doua componente iconice ale Mac-urilor este o miscare neasteptata din partea Apple, insa anul acesta compania a eliminat inclusiv iconicul slide to unlock din iPhone. Totul este o miscare de a se distanta de ceea ce a facut produsele Apple cunoscute pentru a le aduce si mai mult in anonimat, fara functii care sa le faca usor de recunoscut de catre oricine.

Deci, ce parere aveti si despre aceasta schimbare facuta de catre Apple ?