Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire

Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire, compania Apple eliminand aceasta functie iconica a produselor sale.

Ieri va spuneam ca noile MacBook Pro nu au logo iluminat, insa aceasta nu este singura schimbare pe care compania a facut-o, in rau, pentru clientii din lumea intreaga. Mai exact, noile MacBook Pro nu mai au nici sunetul iconic de pornire pe care Apple l-a folosit timp de atatia si atatia ani de zile si care permite identificarea rapida a oricarui Mac.

Apple a implementat pentru prima oara un sunet de pornire in Mac-urile lansate in cursul anului 1984, insa iata ca a decis ca ele nu trebuie sa mai existe in produsele sale. In aceasta idee, noile MacBook Pro vor avea o pornire silentiasa, asa cum se intampla si cu restul produselor pe care compania Apple le-a lansat in ultimul an pe piata.

Informatia privind eliminarea acestui sunet de pornire vine dintr-un document publicat de catre compania Apple, in acesta existand explicatii pentru resetarea NVRAM-ului. Daca inainte Apple le spunea utilizatorilor sa asculte sunetul de pornire pentru a reseta NVRAM-ul, acum aceasta specificare din instructiuni a disparut complet, semn ca si sunetul de pornire a disparut.

Eliminarea a doua componente iconice ale Mac-urilor este o miscare neasteptata din partea Apple, insa anul acesta compania a eliminat inclusiv iconicul slide to unlock din iPhone. Totul este o miscare de a se distanta de ceea ce a facut produsele Apple cunoscute pentru a le aduce si mai mult in anonimat, fara functii care sa le faca usor de recunoscut de catre oricine.

Deci, ce parere aveti si despre aceasta schimbare facuta de catre Apple ?

https://www.youtube.com/watch?v=gjWHqCsNsMc