Prima Pagina MacBook Pro Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire

Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire

Noile MacBook Pro nu mai au sunet de pornire, compania Apple eliminand aceasta functie iconica a produselor sale.

Ieri va spuneam ca noile MacBook Pro nu au logo iluminat, insa aceasta nu este singura schimbare pe care compania a facut-o, in rau, pentru clientii din lumea intreaga. Mai exact, noile MacBook Pro nu mai au nici sunetul iconic de pornire pe care Apple l-a folosit timp de atatia si atatia ani de zile si care permite identificarea rapida a oricarui Mac.

Apple a implementat pentru prima oara un sunet de pornire in Mac-urile lansate in cursul anului 1984, insa iata ca a decis ca ele nu trebuie sa mai existe in produsele sale. In aceasta idee, noile MacBook Pro vor avea o pornire silentiasa, asa cum se intampla si cu restul produselor pe care compania Apple le-a lansat in ultimul an pe piata.

Informatia privind eliminarea acestui sunet de pornire vine dintr-un document publicat de catre compania Apple, in acesta existand explicatii pentru resetarea NVRAM-ului. Daca inainte Apple le spunea utilizatorilor sa asculte sunetul de pornire pentru a reseta NVRAM-ul, acum aceasta specificare din instructiuni a disparut complet, semn ca si sunetul de pornire a disparut.

Eliminarea a doua componente iconice ale Mac-urilor este o miscare neasteptata din partea Apple, insa anul acesta compania a eliminat inclusiv iconicul slide to unlock din iPhone. Totul este o miscare de a se distanta de ceea ce a facut produsele Apple cunoscute pentru a le aduce si mai mult in anonimat, fara functii care sa le faca usor de recunoscut de catre oricine.

Deci, ce parere aveti si despre aceasta schimbare facuta de catre Apple ?

 • Askforme

  Din punctul meu de vedere mă bucura schimbarea. La iMac a trebuit sa instalez tot felul de aplicații care sa taie sunetul, fiind legat la un sistem 5.1 in permanenta când îl porneam și uitam sa dau volumul in jos trezeam copii :))

 • Chatagra

  RIP Steve Jobs. Am impresia ca povestea APPLE incepe sa se destrame incet incet si istoria se repeta numai ca de data asta nu va mai avea cine sa-i salveze.

 • Srb Srb

  Da corect askforme este mult mai ok

 • Srb Srb

  elimina lucrurile cu care ieseai in evidenta

 • Srb Srb

  sunt studenti care uita cu o seara inainte sa isi dea volumul mai incet iar in clasa a 2a zi…BAAAAAANG in plina liniste :)))) sau mie mi s-a intamplat in biserica

 • Maurits

  Sa fim seriosi. Cui ii pasa cu adevarat de sunet? Ajuta pe cineva ca auzea sunetul ala? Nu. Nu cred. Nu are o utilitate prea practica, ci e doar un lucru (din multe alte lucruri) ce facea mac un…mac. Bun, acum cei care spun ca este o greseala eliminarea sunetului o spun din nostalgie si cam atat.

 • Maurits

  Apple trece printr-o perioada putin cam riscanta de tranzitie de la produsele originale care au adus companiei succesul la unele care se vor a fi viitorul(sau prezentul) Apple.

 • Srb Srb

  cum au zis deja multi, care detin sau au detinut, de multe ori poate fi putin inconfortabil acel sunet

 • Mihai V

  si eu aveam aceasi problema la iMac . . . .da volumul incet(zero) si pe urma baga mufa la casti . . . .ca sa nu mai ai sunetul de pornire volumul din speakers trebuie sa fie zero . . . .pe urma nu mai conteaza cum lasi volumul pe headphones

 • Srb Srb

  ai tasta esc si tot ce aveai inainte

 • Viorel Predatorul

  Apple nu lasă utilizatorul să aleagă. Lumea se plânge, își pune întrebări “De ce?”, iar asta generează discuții în media, ceea ce face reclamă gratuită.

 • Gerry Grigore

  Sunetul ala este foarte usor de scos cu Onyx. Este printre primele lucruri pe care il fac dupa ce instalez un OS X (sau mai nou MacOS) pe un Mac. Faptul ca multi regreta renuntarea la sunet si logo luminat demonstreaza clar cat de mare e snobismul si faptul ca multi isi iau produse Apple doar pentru a iesi in evidenta.

 • Askforme

  Din câte mai citesc pe forumurile externe…si commenturile de pe YouTube, marea majoritate se plânge de noile taste. Acum nu stiu ce sa zic pana atunci când îl voi avea și eu ca sa experimentez personal senzația. Am cunoștințe care se plâng și acum după luni de zile de la achiziționarea Macbook 12″ de felul in care se simt tastele. Eu sper totuși sa mă pot acomoda mai rapid.

 • Srb Srb

  ideea este urmatoarea…citeste comentariile doar ale celor care au primit base line 13″ MBP, pt restul vorbesc doar din experienta tastelor din 12″ Macbook. Cele din MBP ar trebui sa aiba mai mult “travel key”. Apple merge clar cu tot ce lanseaza in ultima perioada, pe rapiditatea de a folosi produsele..precum 3d touch si foarte puternice chipuri A10 iar acum precum Touchbar si tastaturile noi

 • Gerry Grigore

  Niciodata nu am cumparat un produs Apple pentru a iesi in evidenta, ci pentru ca am fost convins de superioritatea a ce ofera ele. Le-am cumparat pentru mine, nu pentru a arata altora ca am bani si imi permit sa imi iau Apple, cum fac unii. Nu m-a interesat defel daca marul lumineaza sau nu. Cine se cramponeaza de asta este efectiv snob.

 • Srb Srb

  nu inteleg cum iti placea marul iluminat din moment ce nu era orientat catre tine…foloseai laptopul in oglinda?

 • Srb Srb

  AUDI nu are sigle iluminate !!! doar mercedes ai acum oferta sa ai logo din grila ILUMINAT

 • Srb Srb

  nu inteleg cum sa iti placa un logo iluminat daca nu este orientat catre tine, si nu il vezi tu DECAT daca il folosesti in fata unei oglinzi ?!?!

 • Srb Srb

  Oricum era punctul slab din structura macbook, tot timpul acolo se indoia cel mai usor. Acuma cu stainless steel logo este altceva

 • Mihai V

  imi place existenta lui, si atat . . . .fiecare cu pasarica lui 🙂

 • Srb Srb

  am inteles 🙂 lasa prefer oricand eliminarea logo iluminat pt auto start/boot 🙂

 • Gerry Grigore

  Avand in vedere ca in timp ce folosesti McBook-ul nu ai cum sa vezi acel logo luminat, da, esti snob daca te cramponezi de asa ceva, fie ca recunosti fie ca nu.

 • rolandire

  Romani frustrati care va plangeti mereu!!!

 • Srb Srb

  off off…poti configura orice tasta mecanica daca o vrei ca sa fie esc, poti configura touch bar sa stea constant cu aceleasi butoane orice ai face, si poti apasa FN si automat apar butoanele pe care le stii si esti obisnuit