Samsung si LG in lupta pentru contractele Apple

Samsung si LG se lupta pentru contracte in vederea furnizarii de ecrane OLED pentru viitoarele modele de terminale iPhone.

Samsung si LG se afla intr-o acerba lupta pentru a cuceri contracte in vederea fabricarii de ecrane OLED care urmeaza sa fie implementate in viitoare terminale iPhone ale companiei Apple. Informatia vine de la o publicatie din Coreea de Sud, aceasta afirmand ca ambele companii investesc sume record in echiparea de fabrici in care sa produca ecrane OLED.

Cei de la Samsung vand deja smartphone-uri care au ecrane OLED incorporate, insa vor sa produca separat aceste componente si pentru Apple, LG aspiratii la fel de mari. In joc sunt contracte in valoare de cateva miliarde de dolari pe care Apple este dispusa sa le plateasca pentru a-si echipa viitoarele modele ale iPhone cu o asemenea componenta.

In momentul de fata Samsung produce aproximativ 95% din ecranele OLED pentru smartphone-uri sau laptop-uri, deci are un avantaj enorm in fata celor de la LG. LG vrea sa aiba o productie similara, astfel ca acum are in constructie cea mai mare fabrica in care se vor produce ecrane OLED dedicate unei varietati de produse electronice.

Separat, cei de la Sharp sunt deasemenea interesati de miliardele companiei Apple si prin Foxconn investesc foarte multi bani in a-si extinde capacitatea de a produce ecrane OLED. In aceasta idee, in 2017 cei de la Apple vor avea o alegere extrem de grea de facut in ceea ce priveste acordarea de contracte, dar asta ii va ajuta sa negocieze preturi excelente.

LG Display and Samsung Display will make invest about 13 trillion won (US$11.6 billion) in flexible OLEDs this year alone to win new orders for the iPhone from Apple. Analysis says that their investment volume combined is a record high and the two global panel giants began a “do or die” fight over the flexible OLED leadership.”

samsung-iphone-lg-oled-apple