Viitoarele MacBook vor avea ecrane OLED

Apple testeaza noi modele ale MacBook cu ecran OLED pentru a imbunatati autonomia bateriei, dar si calitatea imaginii.

Apple este intr-o cursa curajoasa pentru a reduce substantial consumul de energie al MacBook-urilor, iar asta o va forta in viitor sa foloseasca ecrane OLED in laptop-urile sale. Conform unor informatii furnizate de catre o sursa asiatica astazi, cei din Cupertino intentioneaza sa se bazeze pe tehnologia OLED pentru a putea reduce substantial consumul de energie al MacBook.

Conform unor parteneri ai companiei Apple, cei din Cupertino testeaza diverse tipuri de ecrane OLED pentru MacBook in momentul de fata. Ei au o varietate de prototipuri create si verifica sa vada care dintre ele pot oferi cea mai buna autonomie cu ecranele OLED folosite, 2017 putand fi anul marii schimbari din acest punct de vedere.

Separat de reducerea substantiala a consumul de energie al unui MacBook, ecranele OLED sunt si mult mai subtiri si ar permite reducerea suplimentara a grosimii laptop-ului. Mai mult decat atat, ele au si o luminozitate mult mai buna, dar si culori mai exacte, sau timpi de raspuns mai mici, deci toata lumea castiga de pe urma lor.

In momentul de fata se pare ca Samsung produce ecranul OLED al Touch Bar din noul MacBook Pro, iar cei de la Apple ar dori sa extinda parteneriatul in viitor pentru ecranele de dimensiuni mai mari. Apple testeaza deasemenea si ecrane OLED care ar putea fi folosite in terminale iPhone, deci colaborarea dintre companii ar putea fi mult mai ampla.

“Apple is currently looking into ways of using OLED panels for MacBooks and testing their performance. Apple is currently looking into using OLED rather than LCD for its MacBook’s display along with iPhones.”

Avand in vedere procesul indelungat de testare al unui ecran OLED pentru a vedea daca este oportuna folosirea sa intr-un laptop, s-ar putea sa vedem un Mac cu o asemenea componenta abia in 2018. Chiar si asa, macar stim ca Apple exploreaza noi oportunitati pentru a imbunatati atat autonomia bateriei MacBook, cat si calitatea ecranelor.

macbook-ecran-oled-apple