Prima Pagina MacBook Pro Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari

Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari

Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari pentru Apple, iar Phil Schiller explica unele dintre motlvele schimbarilor.

Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari, conform vicepresedintelui senior Phil Schiller, el discutand intr-un interviu despre reclamatiile utilizatorilor. MacBook Pro vine cu multe schimbari, insa nu toate dintre ele sunt privite cu ochi buni de catre utilizatori, iar acesta a vorbit despre motivele din spatele unor decizii luate de catre Apple.

Incepem cu cititorul de carduri SD, Schiller afirmand ca existenta acestei componente era o povara pentru compania Apple deoarece nu putea impaca toti utilizatorii. El afirma ca unii clienti foloseau carduri SD, in timp ce altii foloseau CompactFlash, iar pentru a nu mai supara niciuna dintre parti, au decis sa renunte complet la slot.

Schiller afirma ca majoritatea camerelor noi pot transfera pozele si clipurile video prin Wi-Fi catre noul MacBook Pro, dar recomanda folosirea unui adaptor USB-C in caz contrar. Desigur ca raspunsul sau nu este cel dorit de catre oamenii care nu vor sa mai cumpere adaptoare dupa ce cheltuie peste 1000 de dolari pe un Mac, insa aceasta este situatia.

“Because of a couple of things. One, it’s a bit of a cumbersome slot. You’ve got this thing sticking halfway out. Then there are very fine and fast USB card readers, and then you can use CompactFlash as well as SD. So we could never really resolve this – we picked SD because more consumer cameras have SD but you can only pick one. So, that was a bit of a trade-off. And then more and more cameras are starting to build wireless transfer into the camera. That’s proving very useful. So we think there’s a path forward where you can use a physical adaptor if you want, or do wireless transfer.”

In ceea ce priveste mentinerea portului audio de 3.5mm, Schiller afirma ca in cazul MacBook Pro rolul sau este diferit fata de cel al iPhone 7 Plus. Daca acel port ar fi fost folosit doar pentru a conecta casti la MacBook Pro, el ar fi disparut, insa avand in vedere ca multa lume il foloseste pentru a conecta boxe sau sisteme audio, pastrarea sa este logica.

Partea interesanta este ca vicepresedintele Apple a fost uimit de numarul foarte mare de comentarii negative vis-a-vis de noul MacBook Pro. Desi in general fiecare produs Apple nou are parte de critici, el a fost uimit de faptul ca atat de multa lume il critica pe acesta si acuza Apple ca nu-i mai pasa de utilizatorii de Mac.

In ciuda tuturor acestor probleme si critici, noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari pentru linia de Mac-uri ale companiei Apple. Touch Bar este principala functie care a stat la baza acestui record, iar din moment ce lumea cumpara noul produs in cantitati foarte mari, Apple intelege ca schimbarile oferite sunt de bun augur.

macbook-pro-record-vanzari

 • lucian84

  Vrăjeala !!!

 • Srb Srb

  oricum este cumva normal sa primeasca f multe pre-orders online deoarece pana ajung dureaza 2-3-4 saptamni…in trecut puteai face pre-order sau a doua zi puteai sa il cumperi din magazin

 • apple

  All it’s bull shit , people make to just to believe everything but at the end it’s not true

 • Porcu2d

  Cine folosea mă optic, ca eu am folosit cduri în 2000 până prin 2005 maxim, hai lasă vrăjeală de comparație, și ca mine sunt majoritatea utilizatorilor, ca nu am descoperit eu internetul după 2000 cred că îl aveau si americanii, bineînțeles la viteze de dialup. Ups 🙂 sau tu nu poți să trimiți la fisc bilanțul, ți-l cer pe dischetă? Problema nu este că au scos vreun port ci că au scos un pirt. Au scos porturile si nu sunt pregătiți, nici ei nici restul pieței. Nici măcar propriul lor produs care i-a dus unde sunt nu este pregătit.

 • Srb Srb

  poate nu tu…dar se plangeau pe net extrem DE MULTi care aveau colectii intregi cu mii de euro cica bagati si acum nu pot folosi/asculta bla bla bla

 • Srb Srb

  nu e cazul tau ca tu nu asculti muzica se pare…dar erau multi..lasa vrajeala ca tu nu ai stat in 2012 si mai ales in 2010 cu macbook air sa vezi cum se plange lumea…ce treaba are internetul cu faptul ca lumea se plangea de cd/dvd cumparate si trebuiau iar sa cumpere din itunes muzica? gandesti ca un porc..oh wait..

 • Viorel Predatorul

  Noile macuri au stabilit noi recorduri de vânzări, dar cifrele nu vor putea fi niciodată verificate de public, pentru că Apple nu le divulgă.
  Când asemenea povești fericite vin de la Apple, am întotdeauna un sentiment de neîncredere. Apple reușește mereu să facă un mare succes din orice eșec.

 • Porcu2d

  Da, mai srbusor gândesc că un porc ce avea net si asculta muzică online

 • Porcu2d

  Lol, ia zi, cum nu puteau, deodată așa, nu aveau nicio soluție, laptopul vechi l-au aruncat nu, nu puteau copia, băgau cd si ascultau ca la jocuri la ps?

 • Srb Srb

  Unde ascultai muzica online in 2000? Radio?

 • Porcu2d

  Nu stii tu de-astea tu erai încă la liceu.

 • Porcu2d

  Ia zi aveai cont si tu acolo, se plângeau ca la Paraschiva sau Dumitru?

 • Srb Srb

  sa inteleg ca tu acum esti om batran de abia isi mai taraste basinile

 • Porcu2d

  La 35 de ani nu chiar.

 • Srb Srb

  pai ai zis ca in 2000 tu erai trecut de liceu de ceva timp…

 • Porcu2d

  Pai in 2000 eram în anul 3 de facultate, sau cum calculezi tu?