Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari

Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari pentru Apple, iar Phil Schiller explica unele dintre motlvele schimbarilor.

Noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari, conform vicepresedintelui senior Phil Schiller, el discutand intr-un interviu despre reclamatiile utilizatorilor. MacBook Pro vine cu multe schimbari, insa nu toate dintre ele sunt privite cu ochi buni de catre utilizatori, iar acesta a vorbit despre motivele din spatele unor decizii luate de catre Apple.

Incepem cu cititorul de carduri SD, Schiller afirmand ca existenta acestei componente era o povara pentru compania Apple deoarece nu putea impaca toti utilizatorii. El afirma ca unii clienti foloseau carduri SD, in timp ce altii foloseau CompactFlash, iar pentru a nu mai supara niciuna dintre parti, au decis sa renunte complet la slot.

Schiller afirma ca majoritatea camerelor noi pot transfera pozele si clipurile video prin Wi-Fi catre noul MacBook Pro, dar recomanda folosirea unui adaptor USB-C in caz contrar. Desigur ca raspunsul sau nu este cel dorit de catre oamenii care nu vor sa mai cumpere adaptoare dupa ce cheltuie peste 1000 de dolari pe un Mac, insa aceasta este situatia.

“Because of a couple of things. One, it’s a bit of a cumbersome slot. You’ve got this thing sticking halfway out. Then there are very fine and fast USB card readers, and then you can use CompactFlash as well as SD. So we could never really resolve this – we picked SD because more consumer cameras have SD but you can only pick one. So, that was a bit of a trade-off. And then more and more cameras are starting to build wireless transfer into the camera. That’s proving very useful. So we think there’s a path forward where you can use a physical adaptor if you want, or do wireless transfer.”

In ceea ce priveste mentinerea portului audio de 3.5mm, Schiller afirma ca in cazul MacBook Pro rolul sau este diferit fata de cel al iPhone 7 Plus. Daca acel port ar fi fost folosit doar pentru a conecta casti la MacBook Pro, el ar fi disparut, insa avand in vedere ca multa lume il foloseste pentru a conecta boxe sau sisteme audio, pastrarea sa este logica.

Partea interesanta este ca vicepresedintele Apple a fost uimit de numarul foarte mare de comentarii negative vis-a-vis de noul MacBook Pro. Desi in general fiecare produs Apple nou are parte de critici, el a fost uimit de faptul ca atat de multa lume il critica pe acesta si acuza Apple ca nu-i mai pasa de utilizatorii de Mac.

In ciuda tuturor acestor probleme si critici, noul MacBook Pro a stabilit recorduri de vanzari pentru linia de Mac-uri ale companiei Apple. Touch Bar este principala functie care a stat la baza acestui record, iar din moment ce lumea cumpara noul produs in cantitati foarte mari, Apple intelege ca schimbarile oferite sunt de bun augur.

macbook-pro-record-vanzari