MacBook Pro se repara extrem de greu

MacBook Pro 2016 este extrem de greu de reparat, compania Apple avand grija sa le dea multe batai de cap utilizatorilor.

Ieri cei de la iFixIt au dezasamblat noul MacBook Pro cu ecran de 13 inch, dar fara Touch Bar, iar ceea ce au descoperit in interiorul sau este cu adevarat interesant. Vorbim despre multe schimbari facute de catre compania Apple pentru componentele interne ale acestui produs, iar in clipul video de mai jos puteti vedea intreaga procedura.

Din pacate, modul in care este gandit noul MacBook Pro reprezinta o problema foarte mare pentru cei care trebuie sa repare noul produs al americanilor. Mai exact, iFixIt i-a acordat nota 2 din 10 pentru usurinta cu care poate fi reparat, aceasta fiind una dintre cele mai proaste acordate vreodata de catre ei pentru un laptop.

Conform iFixIt, MacBook Pro are RAM-ul sudat pe placa logica, deci nu poate fi schimbat de catre utilizator, iar desi SSD-ul poate fi schimbat, el are dimensiuni diferite fata de cele standard si o noua configuratie pentru pini, deci nu este chiar atat de usor de gasit unul compatibil cu tipul de laptop vandut de catre compania Apple.

In ceea ce priveste bateria, se pare ca aceasta este lipita extrem de puternic de carcasa noului MacBook Pro, deci inlocuirea sa se va dovedi a fi extrem de dificila. La toate acestea se adauga noi suruburi si mai mult adeziv folosit pentru alte componente, totul rezultand intr-o dependenta de Apple pentru reparatiile noului MacBook Pro.