1 miliard de oameni folosesc Facebook de pe mobil

Facebook are 1.09 miliarde de utilizatori care-i folosesc serviciile de pe terminale mobile, cifra fiind cu 22% mai mare decat cea inregistrata in T3 2015. Din cei 1.18  de miliarde de utilizatori activi zilnic, 1 miliard folosesc reteaua de socializare direct de pe propriile terminale mobile, iar asta spune extrem de multe despre felul in care ea este accesata.

Practic, peste 90% dintre toti cei care utilizeaza Facebook in fiecare zi o fac de pe un telefon mobil, sau o tableta, un numar extrem de mic accesand-o de pe un calculator. Ca sa fiu complet sincer, cifrele anuntate de catre cei de la Facebook sunt impresionante si confirma faptul ca din ce in ce mai putine persoane folosesc internetul de pe PC.

Ieri v-am spus ca navigarea pe internet folosind terminale mobile a intrecut-o pe cea folosind PC-urile, iar cei de la Facebook nu fac altceva decat sa confirme acest trend. In cazul utilizatorilor activi lunar, vorbim despre 1.79 miliarde care acceseaza in total reteaua de socializare si 1.69 care o fac folosind terminalele mobile, aici cifra celor care folosesc un PC fiind usor mai mare.

Avand in vedere aceste date, este foarte clar de ce Facebook isi concentreaza eforturile pe dezvoltarea de aplicatii cat mai bune pentru utilizatori. In aceasta idee, ne putem astepta si in viitor ca Facebook sa puna accent mai mare pe oferirea de functii noi mai intai pentru terminale mobile si mai apoi pentru calculatoarele utilizatorilor.

facebook-utilizare-zilnica